18 August 2013

Hari-hari ku Bermakna



Assalamualaikum......
Hollaa....
Lama sungguh Mimiey tak update post kat BLOG ni....
Dah berhabuk pun.....isyyhhh...

INSYAallah,
Mimiey akan cube mengupdatekan 
Entry2 baru selepas ni...

Mengenai status Mimiey tu?
Huhuhu.....
Sekarang hari2 Mimiey sgt bermakna...
Sangat bermakna jika Dia selalu ada..
Siapa dia??
Takkan tak tahu....
Chenta Hati Mimiey la....



Mizz Ekyn her name....
Sgt sempurna bila dia ade....
Even Mimiey yang tak sempurna buat die....

Alangkah indahnye jika ade dekat ngn 
Mimiey sekarang....
Hopefully satu ari nanty....


Ini Lagu untuk Awak Ekyn.....


LAGU - by Bo Amir Iqram






Enjoy it!!





05 May 2013

Retak Menanti Belah

huhuhuh....
nape tajuk post macam nie?
rase tak perlu ia diceritakan kat orang....
cuma saat ini,
HATI ini cukup dihiris.
Ya Allah,
its been many years....
kenapa hidup ini penuh dengan kepura-puraan kan?
y??
Aku terima ujian-Mu ini.....



Doakan Mimiey mendapat ketabahan
diatas apa yang akan berlaku dimasa akan datang.....

Mimiey tak tahu adakah diri ini mampu untuk mengharunginya atau tidak.
ape2pun Mimiey hanya berserah....

Aku bermohon padaMu Ya Allah,
tunjukkan aku jalan yang Kau redhai.....





27 July 2012

kerana sayang ku turutkan

Assalamualaikum...(^ ^)
gambar sekadar hiasan (sumber google)
inilah yang terjadi pada orang zaman sekarang... salah dalam menilai kasih sayang! kerana sayang dan cintakan seseorang sanggup lakukan apa saja... apa saja untuk buktikan kasih sayang itu! sehingga sanggup gadaikan maruah dan kehormatan diri... 
tak salah kita mengagungkan kasih sayang dan cinta sesama insan... kerana ia adalah satu perasaan yang lahir dari hati! tapi janganlah kita salah ertikan rasa kasih sayang itu... kita lakukan perkara yang tidak baik dan mencemarkan nilai kasih sayang yang sebenar!
kenapa dengan kekasih orang sanggup lakukan apa saya... apa yang kekasih mahu kita turuti segalanya! buktikan kasih sayang dengan mengadai kehormatan diri... kalau tak ikut takut ditinggalkan, takut kekasih tak sayang kita lagi... sebegitu mudah kita menilai kasih sayang, hanya diganti dengan tubuh badan! 
kenapa dengan ibu bapa kita tak macam tu... kalau betul kita sayangkan ibu bapa kenapa susah kita nak turuti kehendak mereka... susah nak ikut apa yang mereka suruh! melawan cakap mereka lagi adalah... itukah yang dinamakan kasih sayang seorang anak kepada ibu bapanya??
hargailah setiap kasih sayang yang kita miliki... baik pada kekasih atau ibu bapa! biarlah kasih sayang itu ikhlas dari hati dan ikhlas kerana Allah! 
jangan kerana sayang ku turutkan...

26 July 2012

Sahabat Baik VS Sahabat Tidak Baik


Salam. 
Malam ini saya terasa hendak menulis sesuatu... 
jadi, tajuk pada malam ini ialah “bila bersahabat”. 
Chewah, cam ceramah pula.
 Ok lah, siapa pernah ada sahabat angkat tangan. 
Baik, sekarang boleh turun tangan... hehe... 
Saya pasti semua orang pernah mendengar perkataan istimewa ini. 
Tetapi berapa ramaikah diantara kita yang faham 
makna sebenar sebuah ikatan persahabatan?? 
Sudahkah anda nilai diri anda sendiri, 
pernahkah anda cuba menjadi seorang sahabat yang baik??  
Seorang sahabat perlulah memahami, menjadi pendengar yang baik, sedia membetulkan kesalahan kita, menerima kekurangan kita dan selalu membuatkan kita berasa lapang. 
Lapang macam mana tu yer?? 
 Maksudnya kita berasa selamat dan bersama orang yang kita percayai untuk meluahkan perasaan dan juga menceritakan perkara peribadi, yang mungkin menjadi bahan ejekan jika didengar oleh orang lain. 
Hmm, adakah susah untuk mendapat semua ciri2 yang saya nyatakan tadi?? 
Sesebuah persahabatan itu perlulah disiram agar tidak musnah. 
Elakkan perasaan mementingkan diri, dan khianat. 
Belajarlah untuk menjaga perasaan orang lain. 
Samada dalam tutur kata ataupun perlakuan. 
Dan janganlah malu untuk memohon maaf jika melakukan kesalahan. 
Ingatlah, teman ketika ketawa mudah di cari, tetapi teman berduka sukar ditemui. 
Oleh itu, bila anda sudah bersahabat, 
jagalah persahabatan tersebut sebaik mungkin...

25 July 2012

Hopefully SHE fine......

hopefully she fine....
entah kenapa setiap masa Mimiey fikirkan beliau.....
Mimiey dapat rasakan yang DIA dalam masalah....
entah la...
always takut something happen kat DIA...


nak tanya takut!
sebab adakah DIA menganggap Mimiey ni saje busybody pasal DIA
lagi pun adakah DIA masih perlukan Mimiey...
tak pun DIA sudah tidak mengenali diri MImiey ni siapa...
GOSH!!
Mimiey tau Mimiey BUKAN teman yang sempurna baginya....
suka menyakitkan hati

Dush!
Kenapalah perasaan RISAU ini menjelma....

semoga she alwayz be FINE....
Mimiey bukan sesiapa bagi DIA....
tapi
DIA adalah segalanya bagi Mimiey
kerana DIA lebih dari erti SAHABAT....

DIA adalah my sister for everlasting
asalkan DIA tahu walaupun tidak tahu.....