16 May 2011

5 Software edit gambar FREE...



Buat korang
yang hobinya suka nak edit gambar dan suka dengan benda2  percuma, di
sini saya senaraikan 5 laman web berkaitan edit gambar yang terbaik dan
boleh disertai secara percuma. icon wink 5 Software Editor Gambar Percuma Dan Terbaik





1. www.photoshop.com/express – edit gambar online



Adobe Photoshop Express 5 Software Editor Gambar Percuma Dan Terbaik


laman web adobe photoshop express



Mesti ada di antara korang yang nak guna Adobe Photoshop atau
Photoshop elemen tanpa berbelanja walau sesen kan? Atau mungkin korang
terlampau berjimat dan taknak menyumbang sket pun sekadar untuk benda
untuk edit gambar. Atau memang tak berkemampuan nak beli pun software
untuk edit gambar.hehe. Jangan risau. Korang harus beterima kasih
dengan  Photoshop Express. Laman web yang menyediakan khidmat yang agak
lengkap. Yang hampir setaraf  dengan Photoshop atau Element tetapi
percuma.  Kita boleh buat sentuhan kat gambar seperti mengubah dan
meningkatkan kualiti gambar mengikut kehendak sendiri. Selain itu, web
ini juga boleh jadi tempat untuk menyimpan gambar sehingga 2GB. Jadi,
upload gambar sebanyak mungkin dan edit sepuas puasnya. Kita juga boleh
edit gambar dan kongsi/share kat Flickr atau Facebook.





2. www.yodio.com – buat album gambar dan poskad




yodio1 300x225 5 Software Editor Gambar Percuma Dan Terbaik


gambar yodio



Suka tak kalo gambar boleh bercakap?canggih
tak? Sekarang, semua tu boleh buat. Dengan yodio.com, kita  boleh
masukkan audio suara sekali pada gambar. Kita  boleh letakkan album
gambar atau poskad yang ada audio tu kat blog atau emelkan kepada kawan2
untuk menunjukkan ketereran kita. Kat yodio.com, Semua PERCUMA
termasuklah pendaftaran.






3. www.ne.jp/asahi/mighty/knight/ – Mewarna dan buat sentuhan pada gambar ala2 kartun Jepun yang comel2 belaka.



pixia 5 Software Editor Gambar Percuma Dan Terbaik


laman pixia



Korang pernah dengar perkataan pixia tak? Bukan pixar. Pixar tu
syarikat yang buat movie. Pixia yang dimulakan oleh Isao Maruoka ni dulu
hanya diterbitkan dalam bahasa Jepun, tetapi memandangkan popularity
Pixia ni sangat laku, maka dibuat web ini dalam bahasa Inggeris. Pixia
sekarang sudah sampai versi ke 4. Lebih Menarik. Kita boleh mengawal
tone, warna dan pencahayaan. Kita juga boleh reka berus sendiri,
masking, layer dan melukis vector dan juga mereka gambar bitmap-based
atau melukis. Malangnya, program ni tak dapat kat Window 95/98 dan NT
4.0. Memang la. Orang sekarang pakai Window Vista, Seven dan sebagainya
yang lebih canggih. icon razz 5 Software Editor Gambar Percuma Dan Terbaik Sekali lagi, program ini boleh didapatkan dengan PERCUMA.





4. www.all-things-photography.com – Semua Tentang Fotografi



all things photography 5 Software Editor Gambar Percuma Dan Terbaik


Dihasilkan orang yang professional, dan dibaca oleh semua orang. Web
ini sangat komprehensif dan lengkap dengan tutorial berkaitan dengan
fotografi. Dari yang paling asas hingga ke yang tahap gaban. Tahap
paling advance la tu. Dengan program ini, kita boleh belajar dengan
senang beserta tutorial yang mudah difahami dan diterangkan mengikut
kehendak orang ramai secara teratur. Selain dari tips dan tutorial, web
ini juga membuat review tentang digital kamera seperti SLR kamera
khasnya. Memang sesuai untuk sesiapa yang berminat dalam bidang
fotografi.





5. www.scrapblog.com – Buat buku skraf dalam masa yang singkat



scrapblog 5 Software Editor Gambar Percuma Dan Terbaik


Pernah tak korang ingin buat koleksi gambar2 dan kongsikan dengan sahabat korang secara online? Cuba scrapblog.
Di sini korang akan menghias buku skraf korang menggunakan gambar,
video dan elemen2 lain yang disediakan oleh program ini untuk masa yang
singkat. Singkat maksudnya di sini adalah sekejap disebabkan keperluan
yang lengkap. Sebaik sahaja buku skraf  siap, kita bole kongsikan dengan
sahabat handai kat laman social seperti Facebook dan myspace atau
melalui emel. Selain itu, kita juga boleh cetak buku skraf tadi tu
melalui program ini.

2 comments:

Anonymous said...

He [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novolog-flexpen-patient-assistance/]flexpen size[/url] avoided increase [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/pantoprazole-$4.00/]pantoprazole 10[/url] thrust entrusted [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bactroban-2-cream/]bactroban ointment used for[/url] tubes upward [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novation-hospira-heparin/]hospira[/url] state towering [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/what-is-malarone/]buy malarone[/url] relative plotted [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/berna-products/]berna dean he's mine[/url] blue driven [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bacteriostatic/]bacteriostatic saline v s lidocaine[/url]

Miyami Olive said...

owh i cannot open the url lol....