16 May 2011

Ape bestnye menghasilkan VIDEO SLIDE dengan CYBERLINK power director??

Assallamualaikum dan salam sejahtera….
Peh Mimiey sibuk sikit ejas css aku punya blog, kerja senang main kod warna  ajer , Mimiey buat camtu pun sebab Mimiey tak ada mood nak blogging..idea  kadangkala datang mencurah curah tapi bila sentuh aja keyboards, idea terus  hilang ceh apa punya poyolah otak Mimiey ni,rasanya Mimiey mahu hinopsis otak Mimiey ni baru ok balik kot hohoho
Korang pernah buat video slideshow kan ? apa software korang guna ? adobe primiere ? movie maker ? macromedia flash ? ok kalau korang pernah guna yang itu..korang pernah tak guna cyberlink power director ? hem kalau pernah tak apalah..ni Mimiey nak bagitahu pada yang belum pernah jer,kalau yang pernah tu kalau ada apa-apa tambahan sila bagi kat ruangan komen eyh ok.
Ok cyberlink power direktor adalah software untuk mengedit video yang dikeluarkan oleh cyberlink corporation ,walaupun korang  mempunyai software pengedit video yang canggih apakata korang boleh beri peluang kepada cyberlink power direktor ni tak rugi pun, sebab apa ianya banyak mempunyai effect- effect yang best..korang nak buat video slide show ? buat video panas sendiri ? filem pendek ? nah software ini patut korang guna,selain itu juga software ini mempunyai trasition yang menarik
Mimiey dulu pernah guna adobe primiere,movie maker dan pelbagai software pengedit video yang lain tapi Mimiy lebih selesa menggunakan software dari cyberlink ini, yang Mimiey guna ni version lama yang version baru Mimiey akan cari nanti, kalau korang kreative mengedit video menggunakan software cyberlink ni  hasil video korang akan seperti hasil kerja professional cayalah
Ok dibawah Mimiey nak tunjukkan screen shoot untuk menunjukkan  betapa bestnya software ini
Mempunyai  effect room libary sdan menyimpan effect yang best-best dan korang boleh pilih ikut kesesuaian jiwa
Mempunyai PIP object yang dimana korang boleh letakkan simple  graphic pada video
Korang boleh pilih style text  melalui title room libary yang korang nak untuk texs video korang
Mempunyai pelbagai pilihan transtion video melalui transtion room libary
Korang boleh buat rakaman suara latar untuk video/video slide show korang
xc6
korang boleh buat subtitle/sarikata untuk video korang……
mempunyai ruangan timeline yang simple
korang boleh  buang /sunting mana time line video yang tak best
dan korang boleh pilih nak publish kedalam komputer ,atau terus ke online seperti ke publish terus  ke youtube
kalau korang guna jalur internet yang PM lancar baru-baru ini korang bolehlah guna publish terus ke youtube
software ni korang boleh buat orang terbang juga macam korang guna adobe primere..ahaha..pandai-pandailah korang cari
ok Mimiey boleh tunjukkan contoh 1 video slide show yang Mimiey buat  guna software ini
ok amacam ? Mimiey rasa kalau ada yang pernah guna software ni korang boleh lah komen bagi tambahan sedikit jika entri Mimiey ni ada kekurangan
ada pertanyaan sila lah tanya
p/s : entri kali ini tak panjang cukup sekadar bagi info untuk yang ingin tahu ajer
ok salam satu malaysia

No comments: