25 May 2011

Strawbery VS Roses

# hahaha kenape Strawbery VS Roses??? sebab Mimiey pun x tau kenape 2 mende ni most special sgt bg Mimiey....Hurmm maybe sebab dgn warnanya kot..hehe...MERAH menyalakan...One more thing MERAH its my pebret.... :-)

# Strawbery...buah yg Mimiey suka makan tatkala kalau pergi je Cameron Highlands mende ni lah yg akan Mimiey borong.......Strawbery kering pun sedap...sebab mempunyai rase tersendiri...Pasti buah ini menjadi buah tangan Mimiey apabila pulang kerumah......begitu juga dengan munge roses istilah WAJIB dapat digunakan tatkala berjalan2 ke Cameron Highland ini....Apa lg,anda dh cuba?

if Mimiey akan kahwen in one day, Mimiey mahukan ini sebagai hantaran...heheeh.... <gatai>
kalau nmpak strawbery ni...confirm Mimiey akan beli punye... yummy!!!


Pasal bunga roses pulak,engkaulah bunga idamanku tatkala Mimiey mahu disandingkan...ewahh.... Tp itu hanya impian kan...x salah kalau Mimiey mahu berangan,tp jgn terlebey suda....hehee

setiap kelopak bunganya ada makna yang tersendiri....
MAKSUD BUNGA ROSES MENGIKUT WARNA
  • ROSE MERAH = sehangat cinta membara
  • ROSE PUTIH = keikhlasan dari hati
  • ROSE KUNING = persahabatan
  • ROSE PINK =  kesucian

Tapi bagi Mimiey la ROSES MERAH adalah yang terbaek dan dpt memberikan banyak erti.
antara soalan yang kengkawan sering tanya kat Mimiey pasal BUNGA ini adalah:-
  1. Siapa yg pernah dpt BUNGA dr ko? = Org terpenting dlm hidup aku lah...
  2. Siape org terpenting yg pernah dpt BUNGA dr ko? = Mama,Papa & also my x HERO
  3. Pernah bagi dekat LELAKI tak? = Yup..pernah iaitu my x HERO..dia org pertama dpt n mungkin org terakhir yg dpt Mimiey bgi....dan ini satu Surprise sebab Mimiey NEVER give BUNGA kat mana2 LELAKI punn...
  4. Untuk ape ko bagi? = Tanda Mimiey mintak maaf,bezday,Hari Ibu & Bapa dan untuk menggembirakan seseorang yg bagi Mimiey dia adalah org yang TERPENTING.......
 P/S korang semua fikirlah sendiri apa yang diertikan oleh setiap warna bunga roses itu...


No comments: