30 June 2011

Yeay! eh silap..Alhamdulillah

Alhamdulillah....

inilah yang Mimiey dapat selepas berhempas pulas untuk menggalas tanggungjawab sebagai seorang pelajar jarak jauh...ternyata usaha Mimiey selama ini tak sia2 dan berbuah hasil rupanya.....Bersyukur kepada Allah kerana ini yang termampu untuk Mimiey lakukan....

Permulaan class yang tak termampu oleh Mimiey tanggung pada awal2 semesta pertama dahulu....Kini ternyata berbuah jugak akhirnya.....Thanks kepada kawan2 terutamanya BFF Mimiey (Rozalina Azlin,Khaizura & Suraida Othman) tidak lupa juga kepada member2 UITM Mimiey yang banyak membantu....

Untuk Mimiey melihat keputusan semesta yang pertama ini amatlah ketaq sekali rasenye.....yela ianya menerusi ONLINE......Masuk2 saja ID dan KATA LALUAN entah tiba2 kedua2 tangan Mimiey menutup muka ini......Perlahan2 cuba Mimiey bukakan.....inilah hasilnya....




















Inilah hasilnya......

Walaupun Mimiey target 3.33 keatas hanya ini yang termampu untuk Mimiey lakukan.....Syukur Alhamdulillah......Subjek yang paling Mimiey takuti adalah ADS 410.....sebab dari awal lagi Mimiey susah untuk bawa target ni..... Firstly Mimiey ingatkan subjek ADS410 Mimiey GAGAL...sebab Mimiey dah give up selepas menduduki exam lepas...Ternyata Tanggapan Mimiey salah......

Yang penting semua yang kita ingin mengecapi memerlukan risiko....kita harus berani untuk mencubanya jika ingin terus berjaya.....
Apa yang penting adalah USAHA.....kerana dengan USAHA lah yang akan membuahkan HASIL melainkan orang yang hanya HANGAT2 TAIK AYAM sahaja dan CAKAP TAK SERUPA BIKIN sahaja lemah untuk terus mengecapi nikmat KEHIDUPAN...

14 June 2011

3 hari 2 malam di CH

wah...wahh..wahh..
3hari 2 malam di Cameron Highlands....from 05 June - 08 June 2011...
inilah percutian keluarga Mimiey yang sangat happening di Cameron Highlands...
walaupun Mimiey confirmation last minute tapi akhirnya Mimiey dapat mengikutinya.
Mimiey drive kereta my lil bro Mimiey kesana,
bukan ape,VIVA Mimiey ade siket problems..almaklumlah Cuti2 sekulah ni ramai pergi holiday kan...
lebey2 lagi kat PUNCAK.....
so,
better Mimiey bawak kereta auto kan dr manual...nk naek bukit tak perlu lah maen gear..ahaks.. :-p
kami stay di Tanah Rata

hari PERTAMA
kami bertolak dengan menaiki 3 buah kereta ke CH
seramai 10 ahli keluarga Dato Yeop Sendiri terlibat dalam program ini...
tp,
kalau semua keluarga ada kan lagi bagus....boleh jejak kaseh..hahaa
yang sebenarnya lagi 3buah keluarga tak boleh nak mengikuti program ini sebab komitmen pekerjaan..
yela,kami pergi ari ahad hingga selasa...
Kami semua sampai jam 2.00pm...
untuk arini kami just 4 rest...
inilah tempat penginapan kami semua....

lobby board pun jadi..huhuh....

hari KEDUA
kami semua bangun agak kelewatan, around 8.30am...
almaklumlah kat rumah cuaca agak panas....so,tido pun terlebey suda..haha
after breakfast kami semua bertolak ke tempat2 untuk dilawati....
antaranya:-

1) Strawbery Farm
sampai2 je kami,kereta banyak memenuhi parking....tapi agak selamat la sbb 2 buah kereta sahaja dinaiki
dgn nada riang Mimiey (selamat tak naek kereta aku,jimat minyak)hahaah :-)
disini buah Strawberry tak boleh nak petik...sebab kesemuanya masih muda2 remaja lagi..
so,kami semua hanya bergambar,makan ice-cream dan membeli belah sahaja...
hampir 2jam kami jengok2 kat strawbery ni....

kami datang time strawbery tak boleh dipetik lagi..sbb tgk la...very small...hampa rase.. ;-(

bola2 api...yang dulunya kecil dan dah jadi besar..ewaahh...

berposing ngn Fuza.....aduh aduh...penat dok mencangkung tao..huhuuu

mak mak DATIN ni sibuk menilik bunga sempat lagi berposing tu..hahaa

lady gaga VS mak datin...sape boley lawan....

pakcu Norzan ngn anaknya Fadzliana Shahila......

2) Brinchang Rood Market
disini kami sampai2 jew air hujan menitis turun ke bumi
so MOOD nak berjalan tu tak adalah sangat....
memandangkan payung hanya ada 2, Mimiey bawak adek2 (kazen) semua p lunch kat satu gerai ni..
sementara itu Wan Chik,Acu & Achik pergi membeli barang untuk dibawa pulang...
lepas jew Mimiey ngn adek2 p makan, turn mak2 pergi makan pulak...
time tu hujan pun suda reda,Mimiey lak bawak adek2 berjalan kat kawasan market nie...

sementara tgu q untuk ke toilet nieee....
peace yoww...

yummy2...sedapnyeww  strawbery coklat ni...!!my pebret tao....


bergambar..dan hampir2 aje Mimiey nak dilanggar oleh kerete...wahai kereta..Im SORRY.....hhuhu

3) Butterfly farm
Disini adek2 lelaki semua tak nak masuk...sebab dwang kate butterfly tempat gurlz jew..
so dikesempatan ini dwang sume tido dlm kereta Achik...
sementara tu Mimiey,Ila & Fuza jew yang masuk dan pegang rama2 tuu...
dwang apelagi juz tgk gmbar jew la...
dan2 jew cakap kak Mimiey macam tampal letak sticker jew...
ek eleh...orang jelous sound die mmg la mcm tu kan..hahaha...






happy bezday Fuza

4) Buah-buahan GERGASI
kami sempat lagi merayap kat buah besaq ni....
maen panjat2...terase mcm nk kecik jew lagi neyhh...hahaa...





sempat jugak kami bergambar ngn orang Germany nie.....anaknyew so cutez....

5) Taman Tanah Rata
kat taman ni kami juz jalan2 tuk bergambar sahaja...
tetiba ade la jumpa orang inggeris from Germany...
sempat jugak kami berkenalan....
die just dgn ank die sahaja kat taman ni,suaminya just rest kat hotel
rupe2nya die ambik mase selama 1year to oliday with family di asia....
wow...kalau Mimiey memang sangat seronok kan....hahaa...





hari KETIGA
Wake up early...after breakfast kami pack barang yang nak dibawa pulang......
mase perjalanan turun ke bawah kami sempat lah singgah ke...

1) Ladang Tea Boh
kat sini kami semua menikmati air teh dan panorama yang menarik
dan sampai kami penat dibuatnya sebab kehulu kehilir...
ade saje tempat nk bergambarnya...hikhikkkk..







2) Bee Farm
disini selamat la Mimiey tak kena sengat oleh Bee ni....
kat sini sempat jugak tengok sarang Bee ni...
naek bulu roma dibuatnya....huishhh...
sambil2 tu kami menikmati madu asli disini....

nenek yang kami jumpa dan siap bergambar lagi..hahaa

more practisev lagi neyhh

hasil kerjaku





Alhamdulillah kami selamat sampai di Raub dalam jam 5.00pm....
keseronokan terpancar di wajah masing2 walaupun penat...
berehat-rehat dahulu then dalam jam 6.30pm Acu bertolak ke Kuantan....
manakala Achik ngn Wan Chik kul 8.00pm baru bertolak ke Kuala Lumpur..

sangat seronok bercuti dengan keluarga ramai2... Bercutilah di Malaysia untuk menikmati lebih keseronokan berpanjangan......bertemu lagi dipercutian akan datang sempena school oliday......


10 June 2011

Profiles Pic Baru

Assalamualaikumm....

Hai readers.....Just nak bgtau yang Mimiey dah tukar pic baru..... I just love this pic....Like seriously... :-)


Ok tak pic nie?? Kalian suke tak...?? untuk pic nie Mimiey tak edit pun.....Bukan ape....kita perlu menghargai karya somebody yang captured pic nie rite...huhuu...

credit to Fadzliana Shahila untuk pic nie...im love itt!! much..much..muchhh tau....Mmmuuaahhxx!!

09 June 2011

Maen2 BOAT di Taman Tasek

isk...iskk..iisskk.....
macam budak2 kecik jew Mimiey and the geng kan...haha..
Mimiey yang excited sgt nak naek mende alah nie...
yela,
time Mimiey Standard 4 Mimiey last naek Boat ni....
mase tu Mimiey stay kat Kuala Lipis...
tp
kalau nak diikutkan time dulu2 lagi best sebab macam2 rupe dan bentuk ade....
paling best naek bentuk angsa sbb angsa tu ade atap,besar, dan boleh kayuh 4 orang...
tp tak pela,dapat naek time dah besaq ni pun cukup la....
boleh continue the old memory Mimiey....




Mimiey & Suraida



Khaizura & Rozalina Azlin
sangat sayang sebab My old memories time Mimiey kanak2 tak banyak nak simpan sebab Mimiey sekeluarga secara terdesak pindah ke Raub.. ;-(..

08 June 2011

Lirik Lagu BERUBAH - OST Nora Elena

 

Kenape Lagu ini menjadi MOOD Mimiey kan.....
entah la...maybe sbb lagu ni tangkap muat aka JIWANG....ahaks..
semua sbb penangan drama Nora Elena
bila kita menghayati watak dlm drama tersebut,gerenti
kita diibaratkan ditempat watak itu...
bila diberikan kesempatan nape kita tak gunakan...
hmmm korang pk pk kan lah....
bila semuanya berakhir,mulalah kita nak menyesali
apa telah terjadi...
tapi
x salah kot kalau kita sekadar inginkan penjelasan
bukannya pertanyaan...
tapi
apa yang berlaku adalah sebaliknya
menda yang tak ingin akan terjadi
begitulah lumrah kehidupan.....
so, mari sama2 hayati lagu ini.......


Berikan ku waktu
Untuk bersamamu meniti hari
Tak puas bagiku dan kau pun berlalu
Tinggalku sendiri
Kelam seluruh jiwaku

Chorus
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku

Ooo.. Kau yang ku kenali
Dan kini menjadi insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati meniti hari

Semuanya telah berakhir.. Ooo..

Ulang Chorus

Semuanya telah berakhir

Ulang Chorus

Oh kasih

perjalanan untuk meneruskan kehidupan masih jauh..kita tak perlu kembali kepada masa lampau...life must go on!!! tiada kata yang boleh diungkapkan selain TERIMA KASIH kerana perjalanan hidup ini.....Tiada siapa yang mengetahui apa akan terjadi di masa hadapan melainkan-Nya..Apa yang kita inginkan adalah yang terbaek demi masa depan.. <3 <3