14 June 2011

3 hari 2 malam di CH

wah...wahh..wahh..
3hari 2 malam di Cameron Highlands....from 05 June - 08 June 2011...
inilah percutian keluarga Mimiey yang sangat happening di Cameron Highlands...
walaupun Mimiey confirmation last minute tapi akhirnya Mimiey dapat mengikutinya.
Mimiey drive kereta my lil bro Mimiey kesana,
bukan ape,VIVA Mimiey ade siket problems..almaklumlah Cuti2 sekulah ni ramai pergi holiday kan...
lebey2 lagi kat PUNCAK.....
so,
better Mimiey bawak kereta auto kan dr manual...nk naek bukit tak perlu lah maen gear..ahaks.. :-p
kami stay di Tanah Rata

hari PERTAMA
kami bertolak dengan menaiki 3 buah kereta ke CH
seramai 10 ahli keluarga Dato Yeop Sendiri terlibat dalam program ini...
tp,
kalau semua keluarga ada kan lagi bagus....boleh jejak kaseh..hahaa
yang sebenarnya lagi 3buah keluarga tak boleh nak mengikuti program ini sebab komitmen pekerjaan..
yela,kami pergi ari ahad hingga selasa...
Kami semua sampai jam 2.00pm...
untuk arini kami just 4 rest...
inilah tempat penginapan kami semua....

lobby board pun jadi..huhuh....

hari KEDUA
kami semua bangun agak kelewatan, around 8.30am...
almaklumlah kat rumah cuaca agak panas....so,tido pun terlebey suda..haha
after breakfast kami semua bertolak ke tempat2 untuk dilawati....
antaranya:-

1) Strawbery Farm
sampai2 je kami,kereta banyak memenuhi parking....tapi agak selamat la sbb 2 buah kereta sahaja dinaiki
dgn nada riang Mimiey (selamat tak naek kereta aku,jimat minyak)hahaah :-)
disini buah Strawberry tak boleh nak petik...sebab kesemuanya masih muda2 remaja lagi..
so,kami semua hanya bergambar,makan ice-cream dan membeli belah sahaja...
hampir 2jam kami jengok2 kat strawbery ni....

kami datang time strawbery tak boleh dipetik lagi..sbb tgk la...very small...hampa rase.. ;-(

bola2 api...yang dulunya kecil dan dah jadi besar..ewaahh...

berposing ngn Fuza.....aduh aduh...penat dok mencangkung tao..huhuuu

mak mak DATIN ni sibuk menilik bunga sempat lagi berposing tu..hahaa

lady gaga VS mak datin...sape boley lawan....

pakcu Norzan ngn anaknya Fadzliana Shahila......

2) Brinchang Rood Market
disini kami sampai2 jew air hujan menitis turun ke bumi
so MOOD nak berjalan tu tak adalah sangat....
memandangkan payung hanya ada 2, Mimiey bawak adek2 (kazen) semua p lunch kat satu gerai ni..
sementara itu Wan Chik,Acu & Achik pergi membeli barang untuk dibawa pulang...
lepas jew Mimiey ngn adek2 p makan, turn mak2 pergi makan pulak...
time tu hujan pun suda reda,Mimiey lak bawak adek2 berjalan kat kawasan market nie...

sementara tgu q untuk ke toilet nieee....
peace yoww...

yummy2...sedapnyeww  strawbery coklat ni...!!my pebret tao....


bergambar..dan hampir2 aje Mimiey nak dilanggar oleh kerete...wahai kereta..Im SORRY.....hhuhu

3) Butterfly farm
Disini adek2 lelaki semua tak nak masuk...sebab dwang kate butterfly tempat gurlz jew..
so dikesempatan ini dwang sume tido dlm kereta Achik...
sementara tu Mimiey,Ila & Fuza jew yang masuk dan pegang rama2 tuu...
dwang apelagi juz tgk gmbar jew la...
dan2 jew cakap kak Mimiey macam tampal letak sticker jew...
ek eleh...orang jelous sound die mmg la mcm tu kan..hahaha...






happy bezday Fuza

4) Buah-buahan GERGASI
kami sempat lagi merayap kat buah besaq ni....
maen panjat2...terase mcm nk kecik jew lagi neyhh...hahaa...





sempat jugak kami bergambar ngn orang Germany nie.....anaknyew so cutez....

5) Taman Tanah Rata
kat taman ni kami juz jalan2 tuk bergambar sahaja...
tetiba ade la jumpa orang inggeris from Germany...
sempat jugak kami berkenalan....
die just dgn ank die sahaja kat taman ni,suaminya just rest kat hotel
rupe2nya die ambik mase selama 1year to oliday with family di asia....
wow...kalau Mimiey memang sangat seronok kan....hahaa...





hari KETIGA
Wake up early...after breakfast kami pack barang yang nak dibawa pulang......
mase perjalanan turun ke bawah kami sempat lah singgah ke...

1) Ladang Tea Boh
kat sini kami semua menikmati air teh dan panorama yang menarik
dan sampai kami penat dibuatnya sebab kehulu kehilir...
ade saje tempat nk bergambarnya...hikhikkkk..







2) Bee Farm
disini selamat la Mimiey tak kena sengat oleh Bee ni....
kat sini sempat jugak tengok sarang Bee ni...
naek bulu roma dibuatnya....huishhh...
sambil2 tu kami menikmati madu asli disini....

nenek yang kami jumpa dan siap bergambar lagi..hahaa

more practisev lagi neyhh

hasil kerjaku





Alhamdulillah kami selamat sampai di Raub dalam jam 5.00pm....
keseronokan terpancar di wajah masing2 walaupun penat...
berehat-rehat dahulu then dalam jam 6.30pm Acu bertolak ke Kuantan....
manakala Achik ngn Wan Chik kul 8.00pm baru bertolak ke Kuala Lumpur..

sangat seronok bercuti dengan keluarga ramai2... Bercutilah di Malaysia untuk menikmati lebih keseronokan berpanjangan......bertemu lagi dipercutian akan datang sempena school oliday......


No comments: