20 May 2011

fast n furious 5

WAYANG punya pasal janji layan......
aritu Mimiey baru jew habis exam kat Shah Alam...adelah wat PERJANJIAN
dengan kazen2 Mimiey yg laen....last minute time Mimiey sampai KLCC dwang CANCEL...
Tuhan saje yg tau time tu.....rase GERAM pun ade gak kan...
tp dgn selamatnye naseb baek Mimiey bawa Kazen yang Mimiey anggap like my sister..
al maklumlah Mimiey kan tarak adek pompuan neyh...huuhu....

Her name FUZA.... so sweet kan...baru jew darjah 6 tau...

Wow time buy tiket wayang punya la panjang nak berbaris...maklumlah hujung mggu kan
Time tu Mimiey nmpak Kazen Mimieysorang ni...
yela tetibe tak jadi nak jumpe coz kene OT la katakan...
mane taknye kawan sekerja x datang...nk wat cam mane naseb badan la katakan..huhu
time ni lah Mimiey & Fuza bagi orang barisan belakang pergi dulu...
al-maklumlah dekat kaunter Yaya ade customer time tu...so beri laluluan org belakang dulu la kan..hehe
yela semata2 nk jumpa kan..dan borak sikit pun jadilah...

inilah kazen Mimiey..Yaya namenye...
Yaya wat part time dekat TGV-Cinemas kat KLCC..
yela dak tgh tgu panggilan DEGREE so dari x wat pape baik keje kan...
dpt jugak DUET....perbelanjaan penting tu..hikhikk ...:-)

Lepas jew jumpe...kami bercakap tak henggat..heheeh..
maaf BOS sebab nganggu pekerja U!!...huhu










so,tiket dah dpt Mimiey pun roger la...jeng jeng jeng...
Opppssttt MiMIEY lupe yang Fuza baru darjah 6!!!Alamak!!!
tapi Fuza nk tgk jugak..biarkan jew la.a....lagi pun Fuza tak nmpak budak2....
Fuza nmpak mcm akak die dah...hahaa...
mane taknye badan besar juz like me...auummm....

Punya excited nk tgk..tp jalan cerita ni tak berape nk best bagi Mimiey..
nak tau kenape??
sebb munglin tak seperti yang Mimiey harapkan kot...
yela Mimiey ingat ade aksi drift....
tp x pela janji Mimiey x lepas nak tgk cerita Pebret Mimiey ni...
yela mana taknye dari No 1 lagi tu Mimiey tak pernah MISS...huahuaa...


sinopsis:::
Kalau kita imbas kembali ending cerita fast furious 4, Dom dibawak dalam bas untuk di penjarakan, Brian dan Mia Toretto cuba melepaskan Dom dari tahanan. Cerita kali ini menyambung kisah Brian (Paul Walker) dan Mia Toretto (Jordana Brewster) yang berjaya melepaskan Dom (Vin Diesel) dari tahanan penjara. Mereka telah lalui pelbagai rintangan dari pihak berkuasa demi melepaskan Dom dari tahanan penjara. Kini mereka kembali ke Rio de Janeiro untuk menyelesaikan satu tugas akhir demi mencari kebebasan. Jadi mereka ni sepasukan mengumpul top-top racer untuk menghadapi seorang businessman hampeh yang hanya mahukan mereka mati. Tapi bukan Bisnesman tu je yang inginkan mereka, tapi faderal agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) juga mengekori mereka atas sebab jenayah yang mereka lakukan la. Luke Hobbs dikendaki mengesan Dom dan Brian. Faderal agent Luke Hobbs dan pasukan yang dia da arrange merancang strategi menyerang mereka ni habis-habisan sampai dapat mereka berdua nih. Tapi pasukan Hobbs terkandas di Brazil dan Hobbs sedar yang dunia ni tak bole pisahkan orang jahat dengan orang baik. Faderal Agent Hobbs terpaksa hunt Dom dan Brian sendirian mengikut nalurinye..

korang semua tgok la dekat pawagam baru puas ati.....

No comments: