30 June 2011

Yeay! eh silap..Alhamdulillah

Alhamdulillah....

inilah yang Mimiey dapat selepas berhempas pulas untuk menggalas tanggungjawab sebagai seorang pelajar jarak jauh...ternyata usaha Mimiey selama ini tak sia2 dan berbuah hasil rupanya.....Bersyukur kepada Allah kerana ini yang termampu untuk Mimiey lakukan....

Permulaan class yang tak termampu oleh Mimiey tanggung pada awal2 semesta pertama dahulu....Kini ternyata berbuah jugak akhirnya.....Thanks kepada kawan2 terutamanya BFF Mimiey (Rozalina Azlin,Khaizura & Suraida Othman) tidak lupa juga kepada member2 UITM Mimiey yang banyak membantu....

Untuk Mimiey melihat keputusan semesta yang pertama ini amatlah ketaq sekali rasenye.....yela ianya menerusi ONLINE......Masuk2 saja ID dan KATA LALUAN entah tiba2 kedua2 tangan Mimiey menutup muka ini......Perlahan2 cuba Mimiey bukakan.....inilah hasilnya....




















Inilah hasilnya......

Walaupun Mimiey target 3.33 keatas hanya ini yang termampu untuk Mimiey lakukan.....Syukur Alhamdulillah......Subjek yang paling Mimiey takuti adalah ADS 410.....sebab dari awal lagi Mimiey susah untuk bawa target ni..... Firstly Mimiey ingatkan subjek ADS410 Mimiey GAGAL...sebab Mimiey dah give up selepas menduduki exam lepas...Ternyata Tanggapan Mimiey salah......

Yang penting semua yang kita ingin mengecapi memerlukan risiko....kita harus berani untuk mencubanya jika ingin terus berjaya.....
Apa yang penting adalah USAHA.....kerana dengan USAHA lah yang akan membuahkan HASIL melainkan orang yang hanya HANGAT2 TAIK AYAM sahaja dan CAKAP TAK SERUPA BIKIN sahaja lemah untuk terus mengecapi nikmat KEHIDUPAN...

6 comments:

Anonymous said...

go to the best lagi...i noe u can do it better than thiss....whatever yang kita buat...itulah sesuatu kepuasan.....gud luck :-)

Miyami Olive said...

TQ

Azlan Hasan said...

congratulation mimie..its not bad what..okay laa tu..hehe :)

Regards,
-Strider-

Miyami Olive said...

tq...permulaan pertama mimiey so far not bad la.... ;p

hawanabilla said...

assalamualaikum..akak saya bakal jadi student AM288 nih bulan dpena kat uitm shah alam jugak..agak cuak lah jugak....hehehe ...wish me luck :)

Miyami Olive said...

Waalaikummussalam.......
oh yekeee... wish u a gooD luck k....
ingat ilmu tu penting.... so teruskan usaha untuk mencari ilmu dan jgn sesekali give up ye!!