28 July 2011

:: Aku nak ajak korang jiwang-jiwang..Sila 'ppuihh'kan sebelum baca..hihi ^^ ::

Assalamualaikum readers !


( play lagu ni dulu untuk sensasi feeling..hihi ^^)
Amaran keras :: Jangan start baca kalau lagu xstart lagi ^^



Kadang-kadang Mimiey rasa Mimiey tersangatlah bersyukur jadik diri sendiri..
Kadang-kadang Mimiey rasa cukuplah untuk apa Mimiey dapat selama ni,
Mimiey takmo lebih dari ni,
Mimiey dah rasa cukup dan cukup dan cukup.

Hey ! Jangan bawak bersama luka lalu,
Dan jangan lupuskan jugak luka tu..
Letakkan luka tu kat tepi,
Biarla seiring dengan perjalanan kita sekarang..
Sebab kadang-kadang..
bila kita terlalu jauh berada di awan..
rumput di darat jangan dilupa..
Kelukaan dan kejatuhan masa lalu adalah jalan,
untuk kita lebih berdiri pada masa kini.

Hari ini..
Mimiey nak bernafas dengan baik..
dan esok dengan lebih baik..
dan mungkin lebih baik untuk hari-hari seterusnya...
Jauhkan diri daripada sakitkan hati-hati lain,
Tiada apa yg Mimiey nak kat dunia ni..
Melainkan gembirakan hati-hati yang berada sekeliling Mimiey..
Hati-hati yang selalu bersama Mimiey.....


Mimiey tahu hidup ni bukan selalu di atas..
Apa jua yang berlaku,
Lalui dengan senyuman dan semangat...
Semangat !

Ribuan terima kasih kepada Papa, Mama, Angah, De, Adeq, Asyraf,sedara mara dan kengkawan yang selalu ada dengan Mimiey.....Ekin, Khai, Kak Tam, Lin(stalker tegar aku..ppuihh !) dan semualah ! (Dowang tak baca belog aku..hihi 


Dan tak lupa jugak pada korang yang sudi mengomen, menconteng,membaca, mengutuk, memerli kat belog buruk Mimiey..huhu..tenkiu beri mach !! huhu (tamcing) hikhik ^^ 

:)


::Fewwwhh...aku da start jiweng pulekkk! hakhak ::

Mekasih sudi baca :)

24 July 2011

Setahun Yang Berlalu pergi...... ;(

Awak, saya rindu sangat kat awak...... Rupe2nye dah setahun lamenye kita berkawan.....macam rase kejap je mase berlalu....dan hari2 yang berlalu jugak itulah saya cube menghindari wajah2 awak di hari saya.... makin saya cube makin susah...saya sentiasa mencube tapi tetap segala kenangan kita bersama itu muncul menyebabkan  air mata saye akhirnya gugur mencurah membasahi pipi dan hati ini....

Mase mula2 kite sengaja tak diperkenalkan dulu, saya mmg tak mahu terikat dan mendekati sesape....tapi, akhirnya awak berani untuk ber"sms" dgn saya....Actually sudah dua tiga hari Tiqah cakap kat saya tentang awak tapi saya malu la nak tegur awak.... saye dari dulu kan pemalu...aww!! Masa mula2 msg dulu saya mmg susah sgt nak bersms..entahlah...nak angkat call??lagi la susah....haha cam kelakar kan bunyinye..tp....nak wat cam ner itulah Mimiey.... Tapi entah macam mana saya bisa menaruh hati dan perasaan ini kat awak...sebab awak sangat manyenangkan saya.....Tapi bila ketibaan bulan puasa yakni bulan Ramadhan kita akhirnya bersemuka...entah rase malu sgt menebal dlm jiwa ni sbb hanya kita berdua sahaja bertemu di Taman Bandar....Saya nampak awak pun sama tapi awak malu nak luahkannya.....

Saya ingat lagi satu hari suntuk tu kenape awak tak sms n call saye...saye rase sangat aneh.....tapi malam tu akhirnya awak mengata perasaan awak itu melalui facebook...antara bait2 itu

                                            "Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
                                             Yang tak bisa disentuh
                                             Namun hanya boleh dipandang
                                             Ingin sekali ku sentuh
                                             Ingin jua ku memiliki"

Saya cuba bertanyakan kepada awak kenapa dengan awak?? dalam hati ini hanya Tuhan saja yang tahu bertapa luluhnya hati ini menntikan jawapan dari awak.... Rupa2nya awak dah jatuh cinta....awak bertanyakan kepada saya macam mana nak luahkannya....Then, dengan berat hati saya pun hanya manjawab hanya berterus terang terhadap orang yang dicintai tersebut.....At the time seriously saya tak mengharapkan ape2 dari awak....yang terkeluar dari mulut saya hanyalah perkataan adakah AIN wanita yang dicintai itu.....Tapi TIDAK jawapan dari awak....Finally dengan sejujur2nya awak memperkatakan kepada saya bahawa awaklah orangnya Mimiey!! Rasa sangat bersyukur  sangat at the time.....saya tidak bertepuk sebelah tangan rupanya....Alhamdulillah....

Lepas itu, kita selalu berjumpa... kawan2 dan Family saya pun dah tahu pasal kita,saya suka share ape2 ngan family saye...mereka pun happy bile saye ngn awak sebab dwang semua mesti selidik ngn sape saya berkawan....Walaupun kita jarang berjumpa sebab kerja saya yang membataskan segala2nya...tapi saya bersyukur kot sebab awak memahami mase bekerja saya.....Kita hanya berDATE seminggu sekali dua jew kan....kita x seperti pasgn2 laen yang hari2 jumpe...

Wow bulan Ramadhan bulan yang terindah.....ingat lagi, pas awak balik keje je kite trus aje membeli makanan tuk berbuka...walaupun kita berbuka berasingan.....tapi hanya itu saja yang kita dapat meluangkan mase bersame.....ingat lagi awak sgat sukakan nasi tomato kan mase berbuke......mmm mesti mak cik tu pandai buatkan kaann....Tapi sya tak pandai masak nasi tomato sebab saya pandai masak nasi briyani jep.....Lepas tu awak ajak saye date kat KAJANG.....puas juga saya mahu berbicara dengan mama & papa saye supaya mengizinkan saya pergi mengikuti awak....Akhirnya awak berani untuk berjumpa dengan family saya....Pade mase tu betapa indahnya dan cinta saya kepada awak begitu besar dek dengan keberanian awak itu.....ini menunjukkan awak betol2 serius dgn saya....saya tahu itu...Tapi first time kot lelaki dtg umah minta izin keluarga and family saya membenarkannya...sungguh terkejut.....

Tapi, tak semua cerita berkesudahan dengan perkataan GEMBIRA kan??tapi adakah "Kebahagiaan Dalam Perpisahan" semuanya sudah tertulis.....antara bait2 awak sebelum awak ungkapkan kepada saya....

                                         "Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
                                          Bunga yang layu pada musim luruh
                                          Yang dulunya mekar di sinar suria
                                          Bila sudah kering pasti akan gugur
                                          Seperti cinta kita yang jelas ternyata
                                          Semakin lama oh semakin rekah
                                          Menimbulkan tanya apa mungkin kita
                                          Temu kebahagiaan dalam perpisahan"

Setelah itu saya baru faham apa ertinya maksud awak itu.....ini yang awak inginkan.....secara rasmi kita berpisah walupun saya ajak ketemu awak, awak berkeras menolaknya....sungguh pedih rasenye time tu menyebabkan pekerjaan saya terumbang ambing..... 08/10/10 satu detik hitam bagi aku yang bernama Mimiey.....Pernah awak berkata bahawa "Jgn pernah membeci saya sebab saya tidak membenci awak mungkin kita bersesuaian untuk berkawan sahaja"..Tapi awak tidak bermaksudkan sebegitu kan? saya sangat faham awak wahai Mr.ARBA...

Saya cuba contact awak balik...Tapi awak tak reply sepatah punnn......Pada 15/03/2011 saya tak sengaja wish Hapy Bezday kat awak.....bukan sengaja kot tapi calender fon saya yang berbunyi untuk memperingattinya....alahai.....Tak mengharap pun awak membalasnya sebab saya tahu awak takkan membalasnya......awak tak menganggap saya kawan awak kan....kalau awak menganggap saya kawan awak confirm awak membalas dengan perkataan OK @ THANKS sahaja.....Saya cuba berkawan dengan awak jugak tak kiralah awak suka atau tidak.... ;p

Sekarang bukan saya tak cuba untuk contact awak balik...kalau boleh nak sangat....Tapi,saya dapat tahu awak pun sudah bertunangan....Kalau boleh saya tak mahu menganggu dalam hubungan awak....Lebih2 lagi kalau Tunang awak tahu kita masih berkawan mesti die akan marah punye...Mungkin betul saya banyak buat salah dekat awak...Tapi saya harap awak maafkan saya....Mungkin kesilapan itu sebagai cabaran untuk saya di hari2 yang mendatang....Cuma MAAF saya katakan.....Saya RINDU sangat kat awak Mr. ARBA.....

Bukan saya tak cube buka hati untuk orang laen...Pernah, tapi tak dapat buat saya lupakan awak. Sayang saya kepada awak masih ade walaupun saya sedar bahawasanya hati awak telah ditakluki oleh wanita yang menjadi tunangan awak itu...Saya maseh sedar akan hal itu.....Walau gembira, suka, tersenyum pun saya tapi tak dapat sangkal rindunya saya pada awak....Mungkin kerana itu juga saya cuba kawal diri dari jatuh ati lagi....Walau rasa dengki dengan kawan2 yang laen , walau ade yang cube mendekati saya, walau mata ade berkenan dekat jejaka laen .....Tapi akhirnya saya mengalah bila teringat kat awak....

Biarlah saya sorang pun, biarlah saya single pun,takpe.... Awakpun sudah bertunangan...Ape yang patut buat adalah doakan kebahagiaan awak walaupun dengan rasa berat hati ini untuk menggalasnya.... Saya hanya mampu berdoa satu hari nanti terbuka pintu hati awak untuk memaafkan saya dan kita kembali berkawan seperti macam dulu dulu tanpa ada perasaan marah mahupun benci....Pernah teringat kalau ada jodoh tak kemana...saya pegang kata2 itu......saya hanya mampu berserah tapi Allah menentukannya melainkan keajaiban itu terjadi.....untuk itu...saya betul2 rindu...rindu sangat sama kamo wahai mr ARBA....

Kosong hati meneliti masa silam, Ibarat sang fakir fikir mendalam, Menyeru kekuatan segenap alam, Harap cahaya menyuluh kelam, Menyuluh waktu, Menyuluh seru, Agar kuhindar masa dahulu, Biar terbenam sayang yang menetas, Agar lembut jiwa yang keras, Lepas biar lepas, Masa depan kan menyusur deras. -




22 July 2011

(Gambar) Lukisan vs Kamera

hye hye sumer...Assalamualaikummm.......
kali ni Mimiey nk share ngn korunk sume tentang lukisan gambar vs kamera.....
jom pakat2 tgk.......













Just nak share gambar awesome ni.Mungkin pernah korang tengok kat mana-mana.Tapi nak jugak tunjuk.Hehe.

21 July 2011

BERBALASKAH CINTAKU?


"Kita selalu mengucapkan cinta kepada ALLAH. Tetapi pernah tak kita terfikir, adakah ALLAH juga cinta kepada kita?"kata-kata seseorang di suatu petang, cukup menyentak jiwa ini.

Kuat!
Mimiey terdiam tidak membalas. Merenung-renung kebenaran dari bicaranya. Bukan tidak pernah terfikir, cuma selalu terlupa.

Berapa ramai manusia yang mengharap dirinya jatuh cinta, lalu setelah merasakan dirinya dicintai, membalas pula huluran kasih itu dengan cinta yang serupa. Maka jadilah mereka dua insan bercinta, saling kasih mengasihi.

Alangkah indahnya kala cinta bersemi, lebih indah bila kasih yang diberi berbalas cinta sejati.

Sebaliknya, bila cinta tidak dihirau, kasih dipandang sepi, bagai bertepuk sebelah tangan, kesakitan yang menjalar dari itu umpama menghulur sebungkus hadiah, tetapi akhirnya ia ‘mendarat’ di tempat sampah.


Sungguh pedih dan menyakitkan perasaan!

20 July 2011

tak abiz2 Merajok.....merajokk.....

assalamualaikum w.b.t..
fuhh penat nyer jadi bibik mase cuti nie..
pagi nie aku nak story pasal merajok..
leh di katakan aku nie adalah sorg yg kuat merajok taw..
biase la kan anak mak..
tapi ape aku leh wat kan dah perangai aku cmni..
redha jelah sape yg memiliki hati aku nie yer..
MERAJOK!!!
kdg2 lelaki tak suke gurlz yg kuat merajok tapi bg aku lak peduli la..
ADE AKU KISAH???
 kalau nak tgk aku merajok??
try la kompom tak senang duduk nyer..
>haha :'(

cmnie lah kalau owg merajok ngan buah ati kan??
haha..
kalau korg nak tau nape gurlz merajok jap aku bubuh artikel nie korg bce la..
tak larat aku nak bace kan tok kowg..

KENAPE WANITA MERAJOK??

SIKAP lelaki yang dikatakan tidak peka dengan kehendak dan keperluan wanita dikenal pasti antara punca yang boleh menimbulkan ketegangan dalam perhubungan, sekali gus boleh membawa kepada putusnya hubungan sekiranya tiada percubaan untuk meleraikan kekusutan yang timbul.
Perbezaaan pendapat juga secara tidak langsung boleh menimbulkan salah faham terutama dalam perhubungan yang terjalin.
Wanita sering dikaitkan dengan unsur sensitiviti yang berkaitan dengan emosi. Pelbagai tanggapan diberikan terhadap wanita di atas sikap dan perlakuan wanita yang dilihat secara kasarnya begitu sensitif dan emosional dalam menangani isu yang berkaitan..
Disebabkan kawalan emosi yang kurang stabil dan lemah itulah menyebabkan wanita banyak dikaitkan dengan elemen kelemahan seperti bersikap suka marah-marah, manja tak kena tempat, suka menangis tidak tentu pasal, naik angin hingga berangin orang sekelilingnya, suka sakit hati, rajuk hati, kecil hati hingga sikap ini membuat wanita menjeruk hati dan makan hati.
Sikap sebegitu dilihat satu kelemahan bagi wanita kerana mereka dikatakan tidak rasional dan kurang fokus terhadap masalah yang dihadapinya. Malah, wanita dilihat tidak berupaya untuk menjalankan kerja yang lebih berat khususnya mengetuai sesuatu jabatan atau pasukan disebabkan kawalan emosi yang lemah dalam menangani sesuatu permasalahan .


Mengapa wanita suka merajuk?
1. Wanita suka melihat sesuatu perkara remeh bagi lelaki itu sebagai perkara besar, contohnya soal pilih gerai makan. 

2. Wanita sensitif tidak tentu pasal kerana inginkan perhatian sedangkan lelaki banyak perkara penting yang mereka hendak fikir.

3. Wanita suka sangat diberikan perhatian dan manja tidak bertempat dan sikap ini menyebabkan mereka sentiasa ‘syok sendiri’ dan suka dipuji, jika tidak dipuji mereka akan merajuk.

4. Wanita terlalu perasan dan mudah menjeruk perasaan kerana sering mengharapkan lelaki memahami mereka sedangkan mereka tidak mahu memahami lelaki.

5. Lelaki tidak suka menunjukkan perasaan mereka melalui kata-kata, tetapi hanya memerhati dan bersikap tanggungjawab pada wanita. Wanita kena menerima hakikat itu.

6. Suka membeli-belah terlalu lama hingga membosankan lelaki, ini sebabnya lelaki malas dan tidak beri perhatian pada sikap wanita yang suka sangat menghabiskan masa untuk tujuan itu.

7. Terlalu banyak cakap mengenai diri orang lain dan mudah ke arah ‘mengata dan mengutuk’ jika dilayan kata-kata mereka, ini menyebabkan lelaki suka berdiam diri.

8. Lelaki lebih suka menyuarakan perasaan hati mereka melalui perbuatan dan bukan perkataan.

9. Lelaki suka berdiam diri dan tidak suka bising dan ini tidak bermakna mereka tidak prihatin kepada teman wanita atau anak dan isteri.

10. Lelaki tidak suka diperintah, dikongkong dan dikawal dan jika isteri atau teman wanita melakukan pengawalan itu pada lelaki, lelaki akan bosan dan tidak akan memberi perhatian kepada apa juga permintaan wanita.

11. Wanita kurang bijak dalam melahirkan kasih sayang melalui perbuatan menunjukkan kasih sayang pada pasangan, tetapi hanya mengharapkan pasangan memberi kasih sayang itu.

12. Jangan terlalu bergantung pada suami dan teman lelaki pada perkara yang mampu wanita lakukan, tetapi wanita suka bergantung harap sangat pada suami dengan tujuan agar suami sentiasa berada di samping mereka. 

13. Wanita mesti memahami diri mereka sendiri dan peranan mereka, dan ubahlah perangai mengikut peringkat umur dan keperluan. Jika masih muda elok juga jika merajuk, tetapi jika sudah mempunyai anak ramai dan berusia, janganlah selalu merajuk – buruk!

14. Wanita jadikan diri mereka contoh yang baik dan merajuk memburukkan persepsi lelaki, jadi janganlah bersikap seperti budak-budak kecil.

15. Wanita suka bertanya itu ini pada suami/teman lelaki tetapi tidak suka pada jawapan yang diberikan oleh suami/teman lelaki. Ini membuatkan suami/teman bosan untuk melayan soalan wanita itu.

16. Wanita banyak maksud dan tujuan dalam perbuatan mereka, jika dilayan, mereka kadangkala mengambil kesempatan daripada keprihatinan yang diberikan kepada mereka.

17. Wanita jangan suka menunjuk-nunjuk kecantikan, kepandaian dan kekayaan mereka dan sebagainya dan inginkan dilayan ala ‘puteri’ kerana kelebihan itu hingga membodohkan lelaki. Lelaki tidak ada minat untuk melayan kerenah wanita seperti itu.


fuhhh romentik nyer tapi akhir nyer gurlz tu merajok kan??
tak ape jgn ptus ase yer..
cayok2..
ok la aku out dulu...sja nak abis kan mse wat entry bwu tok korg tak tau best ke tak...
then enjoy you self ok guys>>
daaaa....

Shutter Release atau Infra Red(IR) Remote sesuai untuk DSLR anda?

hye hye hye......Assalamualaikummm.....
baeklah kali ni Mimiey nak share ngn korunk semua Shutter Release atau Infra Red(IR) Remote adakah sesuai untuk DSLR anda....jom check it out!!!

Antara persoalan2 yang sering ditanya....
 
"Saya nak beli remote untuk Canon 1000D saya.Nak pakai untuk bawak pergi wedding job hujung minggu ni.Saya nak yang jenis wireless tu tau.Senang nak gerak-gerak nanti."

"Ada lagi tak remote wireless yang RM20 tu.Saya nak pakai di Sony A290 saya.

Bestkan ada remote.Boleh tangkap gambar dari jauh.Tujuan guna remote sebenarnya untuk cover shaking.Baru tak blur gambar.

Ini la remote tu.Boleh pakai untuk semua brand DSLR.

Kalau nak tau,2 model di atas tu;Canon Seri Budi(1000d) dan Sony A290 tak boleh pakai IR Remote(wireless).

Ada model-model tertentu yang tak boleh ngam dengan remote wireless ni pasal takde infra red.Kalau canon,model 500d dan ke atas boleh la guna octopus remote wireless tu.Ke atas tu maksudnya model yang makin mahal eh.Macam mana nak tau dslr kita boleh pakai remote ir tak?Ce tengok,ce tengok list ni.

Nikon   = D3000 D3100 D5000 D7000 D90 D80 D70 D70s D50 D40 D40X (nikon beres semua!!)
Canon  =300D 350D 400D 450D 500D 550D 60D 7D 5D Mark II (note takde 1000d kan)
Sony    = a230, a330, a380, a450, a500, a550, a700, a850, a900, Nex 3, Nex 5 (yangni takde a290)

Tapi jangan risau,anda masih boleh lagi berstyle dengan remote bila mana anda membeli battery grip.Macam model BG-E5 tu,boleh dipakai pada Canon 1000d.Jadi infra red pada battery grip boleh dikesan pada remote tu.Boleh la klik!

amacam semua??dapatkah anda mengetahuinya.......

19 July 2011

Ketahui Size Filter Anda

Kali ini Mimiey nak share ngn korang semua SIZE FILTER anda...kepada mereka2 yang tahu sila berikan pendapat....pendapat anda juga dapat meningkatkan skill pengetahuan Mimiey jugak....

Ni kepada mereka2 yang mahu bejinak-jinak dalam bidang fotografi macam Mimiey jugalaaa....

ok lets reading okeyyhh....

Size filter penting sebab banyak aksesori yang nak kita pakai pada lens perlukan size ini.Contohnya lens hood,wide angle converter lens,cpl filter,uv filter dan lain-lain.

Sometime saya juga dapat soalan dari customer yang nak order wide angle lens dengan photomaniac store tapi kurang pasti dengan saiz.Jika pakai kitlens insyaAllah saya boleh hafal.Ramai yang masih keliru dan menganggap jika pakai 18-55mm lens saiz filter adalah 55mm.Salah tu.Konsepnya macam ni:

  1. Canon 18-55mm lens : 58mm
  2. Nikon 18-55mm lens  : 52mm
  3. Sony 18-55mm lens: 55mm
  4. Olympus 18-55mm lens: 58mm
  5. Canon 18-135mm lens dan Nikon 18-105mm lens: 67mm
Size-size itu adalah size filter atau bahasa standard dia Rear Mount Diameter.Selain dari menghafal,ada cara lain yang lebih mudah iaitu tengok pada lens cap atau cover lens anda.Belah dalam lens cap tersebut ada tertulis berapakah saiznya.Saya attach gambar contoh lens cap yang ada saiz sekali.


Kalau yang ini 58mm

Selamat mencuba!

18 July 2011

Lirik Lagu Falling In Love – Siti Nurhaliza in Artis Malaysia,Siti Nurhaliza

Once in a lifetime…
And your sweep took off your feet
And everything I’ve touched dissolve itself before my eyes
You’re taking me higher when I hear you speak to me
This is so familiar but I’m caught up in this fantasy
*Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you
When I look into your eyes
I see your love that comforts me
Every now when I go to sleep
I wait to see you in my dream
You’re taking me higher when I hear you speak to me
I’m trying to tell you that I will never won’t to let you go
*Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you
Over and over again because I’ll let my mind
You give me something in you to believe in
Come to take me away…
*Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you





kalu album ni dpt ke pasarn antrabgsa..mst siti mampu jd artis international. InsyaAllah setaraf dgn beyonce and etc :)

Koleksi Gambar Gadis yang Terapung di Udara

Seni fotografi memang selalu dapat mengagumkan kita semua. Sebelum ini Mimiey pernah kongsikan koleksi gambar adaptor yang merubah iPhone 4 menjadi DSLR.  Kali ini Mimiey nak kongsikan gambar seorang jurufoto Jepun, Natsumi Hayashi yang kononnya boleh terapung di udara.

Jom pakat lihat readers semuaaa......


gadis terapung 1
baju dia cantek la...hohoooo....


gadis terapung 2
Telepon sambil terbang...hoho...sweet...

gadis terapung 3
jatuh nanti sakit ni...hohoho...
gadis terapung 4
penat berjalan angkat barang berat, terbang je la....hohoooo

gadis terapung 5
Add caption
gadis terapung 6
haha ada hantu koridor sekolah laa derrr..... ;p

gadis terapung 7
ni kes tanak bayar tambang la ni...hohoho melompat masa check tiket...

gadis terapung 8
nak tikam bola pon terbang keeeerr =.=

gadis terapung 9
relax je terapung kat crowd

gadis terapung 10
aku statikk....fantastik...hohoho

gadis terapung 11
barapun apungan di taman...hohoooo

gadis terapung 12
yang ni agak stylo la ;)

gadis terapung 13
kombo sekali 2 gambar

gadis terapung 14
dua dua ni smart...nice~

Semua gambar ni tidak menggunakan Photoshop tapi menggunakan shutter speed yang sangat pantas untuk membekukan pergerakan gadis ini masa dia melompat. Shutter speed yang digunakan mungkin 1/5000s ke atas....


apa lagi jom try buat...hohooo

14 July 2011

Adaptor Yang Merubah iPhone4 Anda Menjadi "DSLR" ( 8 Gambar)

Problem photographer yang elitis?





Meh Mimiey tunjukkan....

Ini ialah "SLR mount" yang boleh digunakan oleh pemilik Apple iPhone4 yang membenarkan lensa SLR disambungkan kepada telefon pintar pemiliknya. Ianya dihasilkan oleh Photojojo dan dijual dengan harga USD 190 sebuah. Adaptor ini boleh dibeli dalam dua versi iaitu versi lensa Canon dan Nikon. Photojojo mengatakan anda boleh mengambil gambar yang sama cantik macam pengguna DSLR dedicated. Aku bukan DSLRfag maka aku tak boleh komen. One thing is for certain, walaupun menggunakan adaptor ini anda masih tak kewl macam seorang pemilik Canon 5D Mark II




Tapi ini hanya terdapat di luar negara la.....di Malaysia belum ade lagi...maybe lmbat sedikit kot nak upgrade ni.....hehehe 


Korang rasa sama tak kualiti gambar dengan dslr korang?


13 July 2011

Full House


full_house3.jpg

Para pemain Full House :
full-house2l.jpg

Inilah drama seri Korea yang “best seller” dengan tema cerita sederhana, namun dikemas dengan sangat memikat. Drama ini termasuk salah satu ikon Korea yang membuat banyak orang yang dulunya tidak menyukai Korea, akhirnya kepincut abis untuk terus menyaksikan drama Korea yang lain.
Dikisahkan tentang Li Yeong-jae, seorang aktor yang parlente dan tengah naik daun. Dalam perjalanannya ke Shanghai untuk pembuatan film terbarunya dengan artis lokal,ia dan Han Ji-eun (seorang gadis biasa yang cenderung naif) bertemu di pesawat. Han Ji-eun yang baru pertama kali naik pesawat dengan cuek bertanya ini itu bahkan memuntahkan makanan ke baju Yeong Jae. Dari sinilah “perjodohan” mereka sebenarnya telah dimulai.
Setelah Ji-eun pulang ke Korea, ia kaget karena rumahnya Full House yang dibangun almarhum ayahnya telah dijual oleh sepasang sahabat karibnya– yang merupakan satu-satunya sahabat yang dia punya. Lebih kaget lagi, karena yang membeli adalah Yeong Jae lewat perantara manajernya. Karena kasihan dengan Ji-eun yang telah yatim piatu dan sempat jatuh sakit, serta tidak punya siapa-siapa (karena temannya kabur entah ke mana), Li Yeong-jae menampung Ji-eun di rumahnya. Tapi ada syaratnya, Han Ji-eun harus mau bekerja sebagai pembantu — bersih-bersih dan memasak — karena Ji-eun juga harus membayar utangnya kepada Yeong-jae yang dipinjamkannya waktu di Shanghai.
Di sisi lain, Yeong-jae mencintai temannya semenjak kanak-kanak Hui-yuan yang juga menjadi desainer Yeong-jae. Namun ia bertepuk sebelah tangan, karena Hui-yuan justru mencintai seniornya Liu Mingge yang juga merupakan teman sepermainan Yeong-jae dan Hui-yuan sedari kecil.
Karena kesal cintanya ditolak, Yeong-jae melamar Ji-eun. Ji-eun yang tidak tahu apa-apa menolak mentah-mentah. Tapi ia luluh juga, karena ia diiming-imingi mendapatkan Full House. Ji-eun akhirnya setuju, karena perkawinan itu cuma kontrak 6 bulan, punya perjanjian tidak mencampuri kehidupan pribadi masing-masing, tidak ada kontak fisik, mendapatkan gaji sebagai istri, dan paling menggiurkan adalah mendapatkan Full House kembali. Perjanjian bisa batal– terutama hak mendapatkan Full House, jika membocorkan hal kawin kontrak ke pihak lain.
Sangat masuk akal, tinggal serumah, bertemu setiap hari,menumbuhkan benih-benih cinta di antara Li Yeong-jae dan Han Ji-eun. Meskipun pertemuan terbesar mereka adalah bertengkar, tidak mampu menghambat tumbuhnya benih cinta di antara keduanya. Bahkan Li Yeong-jae mencari-cari alasan untuk memperpanjang kontrak perkawinan menjadi 3 tahun.
Dalam perjalanannya, Han Ji-eun yang berprofesi sebagai penulis novel bertemu dengan Liu Mingge, orang kaya yang mempunyai perusahaan penerbitan. Bisa ditebak Liu Mingge yang sebelumnya acuh tak acuh dengan perempuan yang hanya mengejar-ngejarnya karena ketampanan dan kekayaannya, tergila-gila dengan Han Ji-eun yang polos.
Pertarungan pun dimulai. Liu Mingge yang geram melihat Li Yeong-jae yang sering menyia-nyiakan Ji-eun karena sibuk mengejar cinta Hui-yuan, berusaha menyenangkan dan selalu menjadi tempat curhat bagi Ji-eun. Li Yeong-jae pun dibakar api cemburu, meski di sisi lain tidak mau melepaskan Hui-yuan. Sedangkan Hui-yuan memanfaatkan Yeong-jae sebagai pelarian setelah cintanya ditolak Liu Mingge. Ia bertekad menghancurkan rumah tangga sahabat karibnya itu dan membawa kembali cinta Li Yeong-jae untuknya.
Meski sering bertengkar, berpisah dalam waktu lama dan “bercerai”, tidak membuat bara cinta antara Li Yeong-jae dan Han Ji-eun padam. Bahkan semakin menjadi-jadi. Cinta yang dipupuk oleh kebersamaan dan waktu itu membuat mereka akhirnya dipersatukan dalam mahligai rumah tangga yang seutuhnya dan sesungguhnya.
Rain Bi berperan sebagai Li Yeong-jae.
Li Yeong-jae digambarkan sebagai seorang aktor yang populer, dipuja banyak gadis, namun mempunyai kepribadian yang masih labil, bahkan cenderung masih kekanak-kanakan. Ini terlihat dari cara ia memperlakukan Han Ji-eun istrinya yang sering diperlakukan dengan tidak adil. Namun kekuatan cinta mengajarkannya untuk bisa berkorban dengan cara menjauh dan meninggalkan Ji-eun dengan tujuan istrinya tak bakal menderita lagi karenanya.
Song Hye-Gyo sebagai Han Ji-eun
Berperan sebagai gadis biasa yang cenderung naif,polos, jujur dan apa adanya. Meski sering dikatakan bodoh (burung bodoh) dan tidak mempunyai bakat dalam menulis oleh Yeong-jae, ia tidak pernah putus asa. Dengan bimbingan Liu Mingge, akhirnya ia bisa menjadi penulis novel sekaligus penulis skenario film yang laris dan berbakat. Dalam hati dan pikirannya ia tetap setia menyimpan cintanya rapat-rapat hanya untuk Yeong-jae, meski ada tawaran cinta tulus dari Liu Mingge.
Kim Sung-soo sebagai Liu Mingge
Dalam film ini ia berperan sebagai anak konglomerat yang kesepian jauh dari sanak saudara dan orang tua yang sibuk berbisnis di luar negeri. Ia mapan dan dikejar-kejar banyak wanita, tak terkecuali Hui-yuan yang hanya dianggap adik oleh Mingge. Sifat playboy-nya mendadak hilang setelah bertemu dengan Ji-eun yang tak peduli dangan kekayaan dan ketampanannya. Ji-eun tulus bersimpati untuk berteman dengan Liu Mingge, bahkan menemani Mingge saat ia berulang-tahun.
Han Eun-jung sebagai
Kurang lebih sama dengan karekter Liu Mingge, Hui-yuan adalah anak orang kaya yang juga kesepian. Kesibukannya sehari-hari adalah mengelola butik miliknya dan konsultan designer bagi Yeong-jae. Semula ia mencintai Liu Mingge yang suka melindunginya sewaktu kecil dari gangguan bocah laki-laki lain. Tapi karena ditolak, ia berbalik mengejar Yeong-jae yang kemudian disadarinya sebagai pelindung sejatinya. Ia tidak mau melepaskan Yeong-jae, meski tahu sahabatnya itu sudah menikah. Bahkan ia menantang Ji-eun untuk memenangkan cinta Yeong-jae

12 July 2011

Hotelier

Saje2 Mimiey Nak Share Cerita yang Mimiey sukew sangat dizaman sekolah dulu2.....tak pernah miss kot tgk...hahaa..... jom ikuti Mimiey Imbasan cerita ni.....huhu... ;-)


hotelier.jpg

Film drama kehidupan yang dibintangi oleh Bae Yong-Jun, Kim Seung-Woo, Song Hae-Kyo, & Song Yeun-A ini sangat populer di tengah masyarakat Korea. Drama Hotelier ini disutradarai oleh Jang Yong Woo. Kisah suka maupun duka drama ini awalnya terjadi
di sebuah hotel yang bernama Hotel Seoul. Setelah direktur dari hotel tersebut meninggal, maka manajemen di hotel tersebut diwarnai dengan berbagai persoalan setiap harinya. Ditambah lagi sebuah percobaan pengambil-alihan oleh hotel saingannya, Jin Fu Wan.
Di dalam pengambil-alihan tersebut, Jin Fu Wan memanggil seorang yang ahli dalam hal tersebut, yakni Shin Dong Hyuk dari Amerika untuk menyelesaikan kasus tersebut. Di sisi lain, Hotel Seoul memanggil kembali seseorang yang mantan karyawannya yang telah dipecat karena sebuah skandal untuk menyelamatkan hotel tersebut dan dijadikan sebagai manajernya.
Tidak hanya Dong Hyuk dan Tae Jun yang bersaing untuk hotel tersebut, bahkan mereka berdua juga bersaing dalam hal cinta. Mereka ternyata menyukai orang yang sama, yaitu Suh Jin Young. Di waktu yang sama, anak Jin Yun Hee, Kim Yun Hee, telah jatuh cinta pada Tae Jun dan siap-siap untuk bekerja sebagai pelayan di hotel tersebut.
Bae Yong Jun yang berperan sebagai Shin Dong Hyuk.
Dilahirkan pada tanggal 29 Agustus 1972 dan membintangi banyak film antara lain First Love, Youth, Winter Sonata dan terbaru  film lepas April Snow pada tahun 2006, juga beberapa iklan. Dalam drama ini ia diceritakan sebagai seorang yang ahli dalam penggabungan dan pengambil-alihan di bidang perhotelan. Ia lahir di Korea dan telah ditinggal oleh ayahnya. Ia dibesarkan oleh keluarganya di negara Amerika. Shin Dong Hyuk merupakan seorang lulusan universitas Harvard yang sangat pandai, tidak ada sesuatu yang disukai lebih dari uang. Namun di sisi lain, Ia juga seseorang yang kesepian dan tidak mengerti arti hidupnya.
Kim Seung Woo ini berperan sebagai Han Tae Jun.
Lahir pada tanggal 24 Februari 1969. Ia juga telah membintangi banyak film, antara lain Mr. Duke, Their Embrace, Son of The General dan lain-lain. Di dalam drama ini, ia berperan sebagai seorang karyawan di Hotel Seoul. Ia terpaksa meninggalkan hotel tiga tahun yang lalu karena sebuah skandal, di mana ia difitnah oleh tamu hotel yang jauh hati kepadanya. Setelah direktur hotel Seoul meninggal, Tae Jun dipanggil kembali untuk menyelamatkan hotel tersebut dari pengambil-alihan. Ia merupakan seseorang yang berwibawa, yang disukai baik teman maupun para koleganya. Di satu sisi, ia tetap mempunyai hubungan
cinta yang rahasia dengan Suh Jin Young dan di sisi lain ia menyukai seorang gadis muda bernama Kim Yun Hee yang telah memberikan perhatian padanya.
Song Yun Ah  ini berperan sebagai Suh Jin Young.
Dilahirkan pada tanggal 7 Juni 1973 dan telah membintangi beberapa film, antara lain Paper Crane, Beggar King, juga beberapa iklan. Dalam Hotelier ini ia sebagai seorang gadis yang masih belia yang berdedikasi menjadi seorang manajer dari Hotel Seoul. Ia mencintai Tae Jun sebelum Tae Jun pergi ke Amerika. Namun cintanya “digantung tidak bertali” selama tiga tahun. Lama-kelamaan, Dong Hyuk mulai memperlihatkan rasa cintanya pada dia. Jin Young harus membuat sebuah keputusan yang cukup berat antara kesetiaannya pada Hotel Seoul dengan cintanya pada Dong Hyuk.
Song Hae Gyo , berperan sebagai Kim Yun Hee.
Gadis Korea yang dilahirkan pada tanggal 26 Februari 1982 ini mungkin sudah tidak asing bagi Anda semua. Ia pernah tampil dalam serial drama yang berjudul Endless Love yang pernah ditayangkan beberapa waktu lalu di Indosiar. Serial dramanya yang paling melejit adalah Full House. Film lepas terbarunya adalah My Girl and I. Selain bermain film, ia juga banyak tampil di berbagai iklan. Di Hotelier ini, Song Hye Kyo merupakan anak dari Jin Fu Wan yang ibunya telah meninggal karena bunuh diri ketika dia masih kecil. Hal ini membuat ia benci pada ayahnya. Ia tidak mempunyai banyak hal yang menarik dalam hidupnya
maupun sekolahnya sampai ia bertemu dengan Han Tae Jun. Setelah dua kali di tolong oleh Tae Jun, ia mencoba untuk memulai mengembangkan sesuatu yang menarik dalam hati Tae Jun. Karena umurnya yang terlalu berbeda dengan, maka Tae Jun sangat sulit
untuk menerima cintanya. Namun walaupun demikian, Kim Yun Hee tetap ingin mencintai Tae Jun.

11 July 2011

Winter Sonata

wintersonata.jpg

Seperti kebanyakan drama Korea yang lain, Winter Sonata merupakan kisah percintaan yang mampu membius penontonnya. Kisah drama ini adalah tentang cinta pertama mempunyai kekuatan yang sangat besar. Kekuatan itu mampu menyatukan dua sejoli meski banyak hal menjadi perintang hubungan mereka. Hampir bisa dipastikan Anda pasti menyukai serial Korea buatan tahun 2002 ini. Selain jalinan cerita yang yang dikemas sangat indah, latar belakang musim dingin merupakan paronama yang sangat menawan
untuk ditonton.
Ceritanya, Kang Joon-sang adalah seorang pelajar baru di sebuah sekolah yang cerdas namun penyendiri. Kedatangannya di sana adalah untuk menyelidiki siapa ayah kandungnya. Ia berkenalan dengan Yoo-jin dan secara sengaja memusuhi Sang-hyuk yang semula disangka sebagai saudara tirinya.
Niatnya untuk mempermainkan Yoo-jin yang merupakan teman dekat Sang-hyuk– berubah menjadi cinta yang sesungguhnya, namun mereka dipisahkan oleh sebuah kecelakaan dahsyat. Joon-sang dianggap mati sehingga Yoo-jin patah hati. Selama berkabung, Sang-hyuk terus menemaninya sehingga perlahan ia mulai menerima kehadiran pria itu.
Tak terasa 10 tahun berlalu, Yoo-jin dan Sang-hyuk siap bertunangan. Namun, hari bahagia tersebut rusak karena gadis itu tidak muncul. Rupanya, saat pulang dari salon Yoo-jin bertemu dengan pria yang sangat mirip dengan Joon-sang. Belakangan,
diketahui bahwa pria itu adalah Lee Min-hyeong pacar baru teman semasa SMU-nya Oh Chae-lim.
Meski berusaha menghindar, Yoo-jin belakangan terpaksa sering bertemu dengan Min-hyung karena bekerja dalam proyek yang sama. Pria berkacamata itu sempat menduga Yoo-jin sengaja memikatnya karena hasutan Chae-lim, namun belakangan ia baru tahu latar belakang kenapa rekan kerjanya kerap memandangnya dengan tatapan aneh sambil menitikkan air mata.
Kedekatan keduanya mulai berubah menjadi cinta, yang terus dihalangi oleh Sang-hyuk dan Chae-lim yang tidak rela pasangan masing-masing direbut. Semua berubah setelah diketahui bahwa Min-hyeong bukan lain adalah Joon-sang, ibu pria itu Mi-hee sengaja menyembunyikan identitas masa lalu karena tidak ingin putranya menanggung malu sebagai anak di luar nikah.
Kecelakaan kedua yang menimpa Joon-sang membuat nyawanya terancam setelah diketahui ada penyumbatan pembuluh darah di otak yang bisa membahayakan nyawanya. Hidupnya juga semakin tidak menentu setelah berpisah dengan Yoo-jin, yang disangka sebagai adik tirinya. Setelah melalui tes DNA, baru diketahui bahwa ayah kandung Joon-sang adalah ayah Sang-hyuk.
Setelah tiga tahun berlalu, Joon-sang kembali ke Korea dengan kondisi buta pasca operasi. Rumah yang dibangunnya menarik perhatian Yoo-jin, yang mendatangi lokasi untuk melihat langsung. Ia terkejut melihat pria yang telah dikenalnya dengan baik,
kali ini tidak ada lagi yang bisa memisahkan keduanya.
TOKOH DAN PEMERAN WINTER SONATA :
Bae Yong-jun sebagai Kang Joon-sang/Lee Ming-hyeong
Pria yang sama namun mempunyai sifat yang bertolak-belakang. Joon-sang adalah seorang pria dengan kecerdasan di atas rata-rata namun hidupnya dipenuhi kemuraman dan sangat tertutup sampai ia bertemu Yoo-jin. ‘Kematian’ membawanya ke Amerika dengan identitas baru sebagai Joon-sang, seorang pria penuh senyum, ramah, dan sensitif. Nasib membuatnya kembali jatuh cinta dengan Yoo-jin meski tidak mengingat sedikitpun tentang masa lalunya sampai menjelang akhir cerita.
Choi Ji-woo sebagai Jung Yoo-jin
Sifat cerianya semasa remaja ikut mati bersama dengan meninggalnya Joon-sang, Yoo-jin menjelma menjadi seorang pekerja keras. Pertunangannya dengan Sang-hyuk berantakan setelah bertemu dengan Min-hyung yang sangat mirip dengan Joon-sang. Meski sempat
bimbang, akhirnya ia dengan mantap memilih untuk bersama Joon-sang, hanya untuk menemui kenyataan pahit bahwa pria yang dicintainya kemungkinan adalah kakak tirinya. Setelah semuanya terungkap, kekuatan cinta akhirnya mempersatukannya dengan Joon-sang setelah melewati rintangan selama 14 tahun.
Park Yong-ha sebagai Kim Sang-hyuk
Pria pendiam yang mencintai Yoo-jin sejak masih kecil. Ia merasa terganggu oleh kehadiran Joon-sang yang mampu memikat gadis pujaannya. Menemani Yoo-jin melewati masa berkabung dan nyaris menikahi gadis itu, sifatnya mulai berubah seiring dengan
kemunculan Min-hyung. Kebenciannya pada pria itu semakin bertambah setelah mengetahui Min-hyung adalah Joon-sang yang juga kakak tirinya. Namun menjelang akhir cerita, ia juga yang memohon supaya Joon-sang tidak meninggalkan Yoo-jin.
Park Sol-mi sebagai Oh Chae-lim
Sejak masa SMU telah memendam iri terhadap Yoo-jin yang dianggapnya merebut Joon-sang dari genggamannya, meski pria itu sebenarnya tidak pernah menyukainya. Keputusannya untuk memamerkan Min-hyung yang mirip dengan Joon-sang menjadi bumerang. Ia terus berusaha untuk memisahkan pacar barunya tersebut dari Yoo-jin dan akhirnya menyerah setelah tahu bahwa Min-hyun tak lain adalah Joon-sang.

10 July 2011

REVIEW Extension Tube for Macro Photos

Ingat mula2 dulu Mimey tak tahu ape kegunaan Extension Tube for Macro Photos...Lastly baru Mimiey tahu...So Mimiey dapatkan nya untuk hobi Mimiey ini.....Lets REVIEW.....

so macam mana benda ini berfungsi....??


Cara Pasang : Pasang di antara body dan lens



Fungsi : Untuk mendapatkan gambar macro.Sesuai untuk yang suka tangkap gambar insect, flora dan benda-benda seni. Dia lebih kurang macam mikroskop la bahasa senangnya.Kita pergi betul2 dekat dengan objek,snap!

Best Compatible : Canon 18-55mm, Nikon 50mm

Contoh Gambar : Gambar dari salah seorang member saya yang ajar menggunakan ini, Faiz Hedzir with his 18-55mm lens (credit to you bro!)





09 July 2011

Pandangan MIYAMI OLIVE Mengenai Filem SEKALI LAGI...

Assalamualaikum...


Segala yang berlaku ada hikmahnya kan... My friend and I planned to watch Transformer: Dark Of The Moon last night but unfortunately, we didn't get the tickets! SOLD OUT!! And lagi best ticket dah habis dijual sampai hari ni (ahad).. Xpe la..dah tak de rezeki kan.. So, we decided to watch Malay Film.. I chose SEKALI LAGI just because of MIA SARA.. 


Kalo nak tahu siapa pelakon, pengarah, serta sinopsis filem ini, bole click [ SEKALI LAGI ] Ade thriller lagi.. 

Pandangan MIYAMI OLIVE

Sebuah filem yang jauh berbeza dengan typical malay romance comedy film.. Aku xde bace pon sinopsis cite nie sebab memang takde niat pon nak tengok filem nie.. So, I don't know what to expect from this film.. But, after I watched it.. A simple conclusion that I can make is I LOVE THIS FILM.. Cerita nie sangat COMEL sebab adanye pelakon cilik MIA SARA.. She is so adorable.. No one can deny that fact.. Sekali lagi lakonan Shaheizy Sam membawakan dua watak yang sangat berbeza berjaya.. Seorang remaja yang dilamun cinta dan seorang yang mengidap autism.. Memang tak dapat dinafikan bahawa Shaheizy Sam memang seorang pelakon yang hebat! Lakonan Lisa Surihani pula just what I expected.. Watak itu macam watak yang mudah untuk Lisa Surihani bawakan.. Tapi tidak bermakne watak itu tidak mencabar.. I believe she gave her best for this film.. Tahniah untuk semua pelakon atas lakonan yang hebat..

I love this film because filem nie mudah untuk difahami serta yang paling penting TIDAK mempunyai unsur-unsur pergaduhan yang sememangnye aku sangat tak suke.. Honestly aku memang tak suke menonton filem yang memaparkan terlalu banyak scene pergaduhan dan activiti tidak sehat walaupon ianya adalah gambaran sebenar kehidupan kerana bende tu semua tak elok untuk tontonan umum especially for young teenagers.. Filem ini mengandungi nilai-nilai murni yang boleh diambil contoh seperti nilai persahabatan, nilai kemaafan, pengorbanan serta kasih antara ibu dan anak..

I shall give this film 4 stars.. Tahniah buat pengarah filem ni Hashim Rejab!

p/s: Cinta perlukan Pengorbanan..

07 July 2011

Beza Antara Fungsi UV Filter, CPL Filter dan ND8 Filter

Yang ini Mimiey baru belajar ape perbezaan nye...so Mimiey share dengan korang semua ok!!

Banyak jenis sebenarnya filter lens yang ada untuk lens kita.Kalau nak diringkaskan bolehlah kita bagi pada3 jenis filter ni; uv,cpl dan nd8.Filter ni bukan setakat menapis cahaya yang direct datang pada lens,tapi ia juga boleh membantu untuk bagi hasil art pada gambar.Terutamanya kalau nak dapat gambar pemandangan yang cantik.

UV Filter
Ni Filter yang biasanya dapat bila kita beli lens.UV Filter ni simple saja fungsinya.Tapis sinar UV dan protection pada lens.Kalau kita beli lens tu,jangan kedekut nak beli uv filter terus(kalau tak dapat free).Nak elak calar pada lens yang baru beli tu.Harga murah mahal pun tak apa.Ada dua jenis,slim dan biasa.Bezanya nipis tebal saja.


CPL Filter

Polarizing filter biasanya orang guna untuk bagi gambar efek gelap pada langit.warna langit biru tu timbul terang. Ada juga kalau untuk tangkap gambar produk macam jam tangan biasanya.Bila ambik gambar jam,kurang lah efek pantulan cahaya dari cermin jam tu.jadi boleh nampak detail jarum dalam jam tanpa ada pantulan.






ND8 Filter

Neutral Density filter (ND filter) adalah jenis filter yang digunakan untuk tangkap gambar air terjun,salji. Ia sebenarnya nak kurangkan amount cahaya yang sampai pada sensor camera.Jadi boleh tambah efek halus pada foto disamping baiki tone.






Itu lah sikit info pasal jenis filter dan fungsinya.Review jenis biasa-biasa sahaja.Hope dapat bantu korang dapat brief idea sebelum membeli filter.

Selamat mencuba ;-)

05 July 2011

BERSIH: something from my cheaper scanner...

Salam, morning all!
Something to share from my 'cheaper scanner',
an article from Bridget Menezes, Be Light...
THE SUN [4th July 2011-Monday]

"Kalau kita senyum...
Semua orang berjangkit...
Bila semua orang senyum...
Dunia tiada penyakit!
 [Senyum: Malique ft Najwa lyrics]