09 July 2011

Pandangan MIYAMI OLIVE Mengenai Filem SEKALI LAGI...

Assalamualaikum...


Segala yang berlaku ada hikmahnya kan... My friend and I planned to watch Transformer: Dark Of The Moon last night but unfortunately, we didn't get the tickets! SOLD OUT!! And lagi best ticket dah habis dijual sampai hari ni (ahad).. Xpe la..dah tak de rezeki kan.. So, we decided to watch Malay Film.. I chose SEKALI LAGI just because of MIA SARA.. 


Kalo nak tahu siapa pelakon, pengarah, serta sinopsis filem ini, bole click [ SEKALI LAGI ] Ade thriller lagi.. 

Pandangan MIYAMI OLIVE

Sebuah filem yang jauh berbeza dengan typical malay romance comedy film.. Aku xde bace pon sinopsis cite nie sebab memang takde niat pon nak tengok filem nie.. So, I don't know what to expect from this film.. But, after I watched it.. A simple conclusion that I can make is I LOVE THIS FILM.. Cerita nie sangat COMEL sebab adanye pelakon cilik MIA SARA.. She is so adorable.. No one can deny that fact.. Sekali lagi lakonan Shaheizy Sam membawakan dua watak yang sangat berbeza berjaya.. Seorang remaja yang dilamun cinta dan seorang yang mengidap autism.. Memang tak dapat dinafikan bahawa Shaheizy Sam memang seorang pelakon yang hebat! Lakonan Lisa Surihani pula just what I expected.. Watak itu macam watak yang mudah untuk Lisa Surihani bawakan.. Tapi tidak bermakne watak itu tidak mencabar.. I believe she gave her best for this film.. Tahniah untuk semua pelakon atas lakonan yang hebat..

I love this film because filem nie mudah untuk difahami serta yang paling penting TIDAK mempunyai unsur-unsur pergaduhan yang sememangnye aku sangat tak suke.. Honestly aku memang tak suke menonton filem yang memaparkan terlalu banyak scene pergaduhan dan activiti tidak sehat walaupon ianya adalah gambaran sebenar kehidupan kerana bende tu semua tak elok untuk tontonan umum especially for young teenagers.. Filem ini mengandungi nilai-nilai murni yang boleh diambil contoh seperti nilai persahabatan, nilai kemaafan, pengorbanan serta kasih antara ibu dan anak..

I shall give this film 4 stars.. Tahniah buat pengarah filem ni Hashim Rejab!

p/s: Cinta perlukan Pengorbanan..

No comments: