14 July 2011

Adaptor Yang Merubah iPhone4 Anda Menjadi "DSLR" ( 8 Gambar)

Problem photographer yang elitis?





Meh Mimiey tunjukkan....

Ini ialah "SLR mount" yang boleh digunakan oleh pemilik Apple iPhone4 yang membenarkan lensa SLR disambungkan kepada telefon pintar pemiliknya. Ianya dihasilkan oleh Photojojo dan dijual dengan harga USD 190 sebuah. Adaptor ini boleh dibeli dalam dua versi iaitu versi lensa Canon dan Nikon. Photojojo mengatakan anda boleh mengambil gambar yang sama cantik macam pengguna DSLR dedicated. Aku bukan DSLRfag maka aku tak boleh komen. One thing is for certain, walaupun menggunakan adaptor ini anda masih tak kewl macam seorang pemilik Canon 5D Mark II




Tapi ini hanya terdapat di luar negara la.....di Malaysia belum ade lagi...maybe lmbat sedikit kot nak upgrade ni.....hehehe 


Korang rasa sama tak kualiti gambar dengan dslr korang?


No comments: