30 January 2012

Akad Nikah Abang Ijat







Assalamualaikumm....
hye hye...
kali ni Mimiey nak UP lax Wedding kazen Mimiey kawen
iaitu abang Ijat....
yakni orang kedua yang kawen dalam family Dato' YEOP selepas abang Mimiey ari tu.

dalam FACEBOOK,Mimiey x up pix ni....
saje malas...hhaa...
so, ini saje yang dapat Mimiey tangkap sebab photog 
ramai at the time....
g pun Mimiey dah jumpe sedare
ape lagi sibuk berborak la jawabnya.....haha....





















selamat pengantin baru ye you all
bertemu lak kite mase majlis bertandang nanti
di Flamingo, Ampang
12 februari 2012
baru leh tangkap picture banyak2
time that majlis....
buhbye....!!



24 January 2012

Tukar windows 7 anda kepada sistem apple, iOS5

yeayhhh....TODAY Mimiey 
dapat tukar Windows -----> Mac OS X Lion
memang interesting gilew la weh
syok je menggunakan software ni...

Jom pakat tengok SOFWARE ni


okei...dah LIHAT?
AMACAM??
berkenan x?
---------------------------------------------------------------
HERE FOR THE INFORMATION
----------------------------------------------------------------
iOS5 merupakan sistem operasi bagi gadget iPhone atau iPad yang hanya terdapat pada mana-mana produk apple tapi percayakah korang? korang jugak boleh menggunakannya pada windows7 anda dengan menggunakan software tertentu. percaya jer laa. hehe.  untuk pengguna windows7 jer tau.

software ini akan mengubah semua theme windows7 anda kelihatan seperti iOS bermula dari paparan booting apple, wallpaper desktop, bunyi startup dan shutdown, icon, animation icon (rocketdock), taskbar, mouse pointer dan macam-macam lagi laa dia ubah.

oke pertama sekali download software iOS5 tu di sini , perhatian jika anda menggunakan windows7 64bit download yang 64bit, jika 32bit download yang 32bit punya oke.

P/S :
tak tahu berapa bit windows7 korang? 
klik mycomputer > klik kanan > properties > kemudian lihat pada system type.

* selepas download sofware tersebut dalam FILE zip, extractkan kemudian install
* masa menginstall tu korang next-next jer. hehe. 
* lepas install korang reboot/restart la laptop korang yer 
* dan bertukar la theme windows7 anda kepada theme iOS5 yang menjadi seperti gambar d bawah ini! 
HHOORAYYY!!
Ni dah TUKAR wallpaper ni..




jika anda mahu mengubah theme anda kepada windows7 semula. pergi ke 
control panel > program and features
kemudian cari iOS skin pack kemudian uninstall.

Selamat MENCUBA semuanya!











23 January 2012

Message yang Buat aku TOUCHING!!

hye hye hye readers semua.......
kali ni Mimiey nk STORY about SOMEONE yang SPECIAL
NOT my BF but My BFF

Inilah orang yang Mimiey syg sgt this TIME....taddaaa......



---------------------------------------------------------------------------------
knpe dia SPECIAL??
dielah kawan yang ambik berat kot pasal aku....
walaupun kami dok jauh tapi FEEL tu yang aku rase
yela My Twin ni dok Perak, Mimiey lak dok Pahang....
so kami just ctc by Facebook & By phone je....

korunk x caye??
meh cni Mimiey tunjuk "msg" yang dia selalu antarr.....
ada 3 msg...cer tengokk...heheh
--------------------------------------------------------------------------------

*********************************************************************************
Massage : 1
"msg ni time aku ade masalah kot.....die cam tao jew aku ni ade masalah....yela die kol pun aku x angkat...."
hurmmm
sbb msg ni lagiii la aku bertambah sayang kat die...she very caring



*********************************************************************************




*********************************************************************************
Massage : 2


msg ni plak pas kami berpisahh......yela masing2 pulang ke negeri masing2 kan...
so maybe die lupe kot nk ckp kat aku time tu yang die sayang aku...hahaha
muah muah kat ko EKYNN



*********************************************************************************




*********************************************************************************
Massage : 3


Time ni plak die dok risau kat aku....
die tak tau ke time aku dok risau cam cipan kat die aritu....
camtu la aku rase....




*********************************************************************************
:face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9::face9:

Actually banyak lagi yang Mimiey nk tunjukkan..hehee
So sbb msg dari die ni la make aku TOUCHING sgt2...
coz i x sangka yg aku still have fwen like her...
caring gler kott.....

untuk kamo EKYNN a.k.a My Twin:67::67::67::67:
I LOVE U tau
:face19:sampai liang lahad aku sayang kamo.....


satu HARAPAN aku
Hope hubungan KITA ini kekal poreber n ever....:face15:

Miss Mimiey:67: Miss Ekynn