24 January 2012

Tukar windows 7 anda kepada sistem apple, iOS5

yeayhhh....TODAY Mimiey 
dapat tukar Windows -----> Mac OS X Lion
memang interesting gilew la weh
syok je menggunakan software ni...

Jom pakat tengok SOFWARE ni


okei...dah LIHAT?
AMACAM??
berkenan x?
---------------------------------------------------------------
HERE FOR THE INFORMATION
----------------------------------------------------------------
iOS5 merupakan sistem operasi bagi gadget iPhone atau iPad yang hanya terdapat pada mana-mana produk apple tapi percayakah korang? korang jugak boleh menggunakannya pada windows7 anda dengan menggunakan software tertentu. percaya jer laa. hehe.  untuk pengguna windows7 jer tau.

software ini akan mengubah semua theme windows7 anda kelihatan seperti iOS bermula dari paparan booting apple, wallpaper desktop, bunyi startup dan shutdown, icon, animation icon (rocketdock), taskbar, mouse pointer dan macam-macam lagi laa dia ubah.

oke pertama sekali download software iOS5 tu di sini , perhatian jika anda menggunakan windows7 64bit download yang 64bit, jika 32bit download yang 32bit punya oke.

P/S :
tak tahu berapa bit windows7 korang? 
klik mycomputer > klik kanan > properties > kemudian lihat pada system type.

* selepas download sofware tersebut dalam FILE zip, extractkan kemudian install
* masa menginstall tu korang next-next jer. hehe. 
* lepas install korang reboot/restart la laptop korang yer 
* dan bertukar la theme windows7 anda kepada theme iOS5 yang menjadi seperti gambar d bawah ini! 
HHOORAYYY!!
Ni dah TUKAR wallpaper ni..




jika anda mahu mengubah theme anda kepada windows7 semula. pergi ke 
control panel > program and features
kemudian cari iOS skin pack kemudian uninstall.

Selamat MENCUBA semuanya!











4 comments:

echaRierie said...

mmg cantik..
smlm pn seorg blogger tukar jgk :D

Miyami Olive said...

owh ye ke??
besh besh.....u must try it...

hazz death said...

err.. seorang blogger tu, sepa sis?.. XD hehe

Azlan Hasan said...

owh..yer ker??i tak minat sgt apple product tapi boleh laa try tengok ape jadi..asalkan boleh tukar window balik..hehehe...

Regards,
-Strider-