23 February 2012

Totally SAD :-(







Semalam Mimiey btul2 sedih
sedih ape yang Mimiey dapat....
SAKIT HATI, KECEWA semua ada
TAK pernah Mimiey IMAGINE dapat sebegitu rupe
YES.....setahun yang berlalu
AIRMATE ni puas menitis
now ia kembali dititiskan OMG!!! <lame jugax Mimiey tak nangis>

and NOW 
Mimiey btul2 DOWN...
semua kerja jadi tak betul....
MATA ini pulak apabila tertutup selalu mengeluarkan bahan cecair yang jernih
bila orang bertanya, Mimiey katakan PEDIHHH...
Yess!!! My EMOTION terganggu..


I do WRONG!!
Coz i noe Mimiey banyak sangat MAEN2
start dari kelas sehinggalah at home
sehinggakan tiada masa untuk Mimiey mentelaah sedikit pun like a last seminar
PERCATURAN Mimiey SALAH!!!!


Totally Mimiey really SAD :-(
Ya Allah...
SEDIH this TIME tak tertanggung dibuatnya......
yup,
mungkin inilah HIKMAHNYA disebalik apa yang berlaku.
orang cakap
"what you GIVE, you GET back"






19 February 2012

H.A.T.I



For SomeOne

Sakit Hati.....Makan Hati
Susah Hati.....Iri Hati
Suka Hati.....Ambil Hati
Jaga Hati.....Beri Hati
Geli Hati.....Senang Hati
Jauh Hati.....Beli Hati
Dekat Hati.....Curi Hati
Cemburu Hati.....Gelap Hati
Buka Hati.....Ada Hati
Terang Hati.....Tutup Hati
Suara Hati.....Berhati-hati




17 February 2012

Wedding Ceremony Aizat & Rafidah





Congratulation to my kazen
Aizat and also her wife Rafidah
on their wedding day

Majlis yang meriah ini berlangsung di
Indah Ballroom, FLAMINGO Hotel
pada 12 february 2012

Pelamin yang tersergam indah....dengan bau  bunga yang sungguh menyegarkan

saat ketibaan Pengantin

mempelai sejoli duduk bersanding

bersama sepupu sepapat

bersama saudara mara

bersama keluarga Mimiey

gangguan tatkala pengantin di meja santapan

berposing di pelamin

mempelai memotong kek

mahu enterprem jugax sama pengantin nii...hehe

semasa di ballroom

dats my nanny...cun x??haha

abadi kenangan bersam keluarga... :p

Our Wish
For Both Of You
PEACE, LOVE & JOY......

Thank you so much for sharing the day with us.
The memories we created that day
will be cherished for years to come.




16 February 2012

BENGGANG!!!!




DAMMN!! DAMN!!
Dats word can i say... 
dis now i very BENGANG!! BENGGANG!!
aboutt y....??

its bcoz my LAPTOP!!
yup my compaq laptop... 
my compaq bru je kene FORMAT!!!
IM so Bengang! bengang!

yela, dan dan jew Mimiey edit picture
laptop twus terpadam.. 
rase sgt bengang coz pic nk edit tinggal 6 keping je lg kot
adussss... 
now., tak tau la bile Mimiey akn dapat laptop balik
hope as soon as possible la kan
banyak hal IMPORTANT dlm laptop tu yang
Mimiey x sempat copy to
external hard disk Mimiey.... 


rindu nak duduk n tido kat meja nii
walaupun baru beberapa ari kamu pergi....
:-(

09 February 2012

Dari Kekasih Kepada Kekasih







Tolong beritahu si dia aku ada
pesanan buatnya…

Tolong beritahu si dia, cinta
agung adalah cintaNya

Tolong beritahu si dia, cinta
manusia bakal membuatnya
alpa…

Tolong nasihati si dia, jangan
menyintaiku lebih dari dia
menyintai Yang Maha Esa…

Tolong nasihati si dia, jangan
mengingatiku lebih dari dia
mengingati Yang Maha Kuasa…

Tolong nasihati si dia, jangan
mendoakanku lebih dari dia
mendoakan kedua ibu bapanya…

Tolong katakan pada si dia,
dahulukan Allah kerana di situ
ada syurga…

Tolong katakan pada si dia,
dahulukan ibu bapanya kerana di
telapak itu syurganya…

Tolong ingatkan si dia, aku
terpikat kerana imannya bukan
rupa…

Tolong ingatkan si dia, aku lebih
cintakan zuhudnya bukan harta…

Tolong ingatkan si dia, aku
kasihinya kerana santunnya…

Tolong tegur si dia, bila dia mula
mengagungkan cinta manusia…

Tolong tegur si dia, bila dia
tenggelam dalam angan-
angannya…

Tolong tegur si dia, bila nafsu
mengawal fikirannya…

Tolong sedarkan si dia, aku milik
Yang Esa…

Tolong sedarkan si dia, aku masih
milik keluarga…

Tolong sedarkan si dia,
tanggungjawabnya besar kepada
keluarganya…

Tolong sabarkan si dia, usah ucap
cinta di kala cita belum
terlaksana…

Tolong sabarkan si dia, andai diri
ini enggan dirapati kerana
menjaga batasan cinta…

Tolong sabarkan si dia, bina jarak
menjadi penyebab bertambah
rindunya…

Tolong pesan kepadanya, aku
tidak mahu menjadi fitnah besar
kepadanya…

Tolong pesan kepadanya, aku
tidak mahu menjadi punca
kegagalannya…

Tolong pesan kepadanya, aku
membiarkan Yang Maha Esa
menjaga dirinya…

Tolong khabarkan pada si dia,
aku tidak mahu melekakan dia…

Tolong khabarkan pada si dia,
aku mahu dia berjaya dalam
impian dan cita-citanya…

Tolong khabarkan pada si dia,
aku sentiasa mendoakan
kejayaannya…

Tolong sampaikan pada si dia,
aku mendambakan cinta suci
yang terjaga…

Tolong sampaikan pada si dia,
cinta kerana Allah tidak ternilai
harganya…

Tolong sampaikan pada si dia,
hubungan ini terjaga selagi dia
menjaga hubungan dengan Yang
Maha Kuasa…

Tolong sampaikan kepada si dia
kerana aku tidak mampu
memberitahunya sendiri…

*dari kekasih kepada kekasih




07 February 2012

Aku kene POKE









Assalamualaikum...

dah lama tak update entry waktu malam begini..
heh!! Satu minggu pun lama dah tu..hehehe
dasar blogger tegar..
hari ni ramai yang dah mula bekerja..kan??
ada rasa malas2 tak???
heheheh...lagi mau tanya..kan???

korang nak aku cerita pasal apa hari ni??
ha!!nak cerita pasal facebook la..
korang pernah jumpa tak kat facebook
orang yang suka poke2 ni??
kadang2 kita tak kenal pun dia sapa tapi dia poke2 kita..


jujurnya Mimiey tak tahu apa sebenarnya fungsi
poke2 tu..
agak pelik sebab yang dok poke2 Mimiey tu
lelaki2 semuanya..
dan Mimiey tak kenal pun depa..

selama Mimiey ada facebook ni tak pernah la Mimiey balas
main poke2 dengan rakan facebook.
rasanya menatang tu macam
tak de kegunaan apa pun..
bagi Mimiey la..
bagi korang mungkin sangat berguna..
cer habaq mai sebenarnya untuk apa tu??
hehehe....


Tapi ade la sorang "MAMAT" ni dok poke2 Mimiey
ape lagi Mimiey dok balas la poke die tuu....
agax kelakar disitu rasenye....
Tapi Mimiey suke kot die dok asek poke2 Mimiey...
haha gatai....

 Apa fungsi poke tu sebenarnya?
Ada yang kata poke tu, untuk mengacau kawan kawan? Untuk berperang, siapa yang dapat bertahan dengan poke ni? Mungkin juga ada yang bermaksud, dia suka kat orang yang dia poke tu..Atau pun "flirting" .haha.Kan, kan?

Bagi Mimiey, tu salah satu cara untuk bergurau, "mengganggu" kenalan..hahaha...Sebenarnyafungsi poke ni bergantung dengan tujuan dan niat seseorang tu. Ada yang bermaksud hanya untuk berkata helo..kan?

Bagi anda, apa maksud 'poke' tu?hehehe






sekian..