28 March 2012

Header Blog



Hye hye hye haii...
kali ni Mimiey ade edit header blog
to my GF Mimiey....
entah la my GF ni berkenan or not...
nak tengok??



yang ni plak footer die...



amacam??
saje boring-boring this nite
so,
saje nak edit to GF Mimiey ni...
later Mimiey update lak
how she feel ok....
buhbyee!!

10 March 2012

Kawan? Teman?




Teman?Kawan? Sahabat?
mana-mane....??

entahlah...
kalau dulu selalu keluar bersama,
ade saje planning ujung minggu....
sampai reti dok diam kat umah....

now...
same jugax BZ lau tiada "korang"
hehehee...

Mimiey feel Mimiey tak berhak untuk mempunyai
Kawan..sahabat...teman...

sebab kalau Mimiey "rapat" je
lastly mesti akan jadi x rapat...
now, more better Mimiey tak rapat ngan sesiapa
sebab takut perkara yang sama
kembali berulang....

Mimiey nak kawan 
"gitu-gitu" je......
tak nak ada yang terlalu RAPAT!!

ni kenangan Mimiey bersama TEMAN Mimiey
pada suatu ketika dahulu,
now dah setahun kami tidak contact each other :-(











Dan ini pulak Sahabat Mimiey
iaitu teman kuliah Mimiey...
dwang je yang Mimiey rapat rite now...
tapi Mimiey cuba untuk tidak terlalu rapat
sebab takut perkara sama berulang kembali..


jujur ini apa Mimiey rase apa yang terjadi
dan Mimiey tak nak ia akan terjadi..

sincerely....

08 March 2012

Selamat Hari WANITA!!!





Setiap 8 Mac merupakan Hari WANITA...
agak-agak boleh tak lau nak apply cuti sempena hari WANITA ni???hhahha

Mimiey tak pernah AWARE pun tentang hari WANITA ni...
rupenye dah 100 tahun sambutan hari WANITA nie...pergghh...

Tema tahun ni adalah
"Kesamarataan peluang terhadap pelajaran, latihan,
sains dan teknologi : Laluan KERJAYA terpuji untuk WANITA"


womenday


Bersyukurlah kita dilahirkan sebagai seorang WANITA...
TAK perlulah kita nak merubah imej seperti lelaki (pengkid) oppsstt....

nak baca kisah pengkid??
sila klik SINI

Selamat Hari Wanita kepada semua wanita di dunia.

You all fabulous and special in your own way.













07 March 2012

Sampai BILA?







Rindu sangat suasana dulu,really...
dulu sentiasa bercekerama bersama,
bertegur sape,bertepuk tampar....
kini, semuanya hilang..
yup dalam sekelip mata....
begitu berat untuk ditanggung apatah lagi untuk menerimanya...
inilah yang dikatakan cubaan Allah s.w.t

Janganlah disebabkan harta pusaka,
semuanya berpecah belahhasut-menghasut,
hilang kepercayaan antara satu sama lain.....
untuk melihat muka pun dah tak kenal
walaupun sedara kandung sendiri...
kes saman menyaman sedara sendiri
ke muka pengadilan demi menuntut kebenaran,
inilah yang ditakuti telah terjadi...
boleh dikatakan perasaan MALU ini 
membeku dalam hati Mimiey
kerana orang sentiasa bertanyakan perihal ini...
susah untuk mentarifkannya....
jawab salah tak jawab pun salah...
LUMRAH apabila dikenali walaupun Mimiey merupakan tempiasnya sahaja.

Moga keluarga ini mendapat sinar untuk kembali bersatu..
yang mane keruh dijernihkan kembali,
dan janganlah kerana nila setitik rosak susu sebelanga...
Listen to other person and try asking and lets we noe the answer...

Semoga ada dikalangan kita ini
cube untuk menjernihkan kembali
tapi hanya MASA yang dapat menemukan kita sebagai 
sebuah FAMILY.........








03 March 2012

Yang mana SATU???






Lama gila Mimiey tak pergi tengok wayang!!
Ada beberapa movie yang Mimiey rasa best untuk Mimiey tonton tetapi dek kerana masa yang mostly memang tidak sesuai untuk Mimiey pergi menonton,
makanya Mimiey tidaklah pergi menonton lagi.. 


Dengar cerita Adnan Sempit 2 dah berjaya mengutip lebih dari RM6.2 juta!! 
 Impressive.. Plus, bile Mimiey baca review kat blog-blog, semua kata sangat best....
Maka, rugilah Mimiey kerana 
belum berkesempatan untuk menonton filem ini.. 

Manakala file Cinta kura-kura 
mendapat respond yang positive dari bloggers...
Plus, Mimiey rasa filem ini lain dari filem yang lain.. Lainnya sebab kura-kura boleh bercakap..tu je pon.. 
Dan Mimiey dapat rasakan cerita ini
merupakan cerita cinta yang comel.. 
So, rasanya Mimiey kene tengok filem ni..

Moreover, Mimiey dah lama sangat
tak tengok filem antarabangsa.. 
The last movie that I watched was " Man On A Ledge".. 
It was awesome!! 
So, ada sape-sape boleh suggest tak filem antarabangsa yang best yang sangat sesuai untuk Mimiey tonton dalam masa terdekat ini..??