07 May 2012

my CONVO??


Aik...
tetibe rase cam x sabar nk menghabiskan pengajian....

bila Mimiey and my group wat
assignment MANDARIN,
sketsa mengenai KAMI di UITM....

Ni antara gambar Convocation kami...




Manakala ini pulak separuh video kami...
layanzzz.... 


Nanti bile project sketsa MANDARIN ni ciap
Mimiey akan upload ok....




Never expect it!!


03 may 2012...
something surprise yang Mimiey dapat di office...
Mimiey cam x caye je
3 dalam 1 yang Mimiey dapat....

first morning Mimiey dapat this one!! 
hantaran dari jauh....
sangat sweet.....
thanks sangat....tapi hopefully jangan terlalu mengharap
biarlah Allah menentukan....Amin...

petang pada ari yang sama Mimiey dapat
special POS from my GIRLFRIEND....
never expect it coz i remind she send me the assignment....
GOSH!! Mimiey terkene.... 


bagi Mimiey hadiah bukanlah penting saat ni
tapi kata-kata semangat
yang boleh membuat Mimiey bangun!!
thanks my Lovely GF...

antara card yang Mimiey dapat 

special card from my GF!! Ekyn!!! saat tersentu menbacanya..... bila awak menyanyi lagu bezday tu romantic bangat!! sweet...never forget it!!! 
 


card ni plak dari Kak Zura!!!
baru kenal, tapi memang rapat...
mungkin sbb kami serasi....
thanks akak, syang akak...Mmuaah mmmuaahh...    


Yang ni plak present from special parent 
yang ni Biarlah rahsia......





Bufday??

03 May
it's my bezday.....
Sangat SURAM on my bezday
coz INSAN yang terpenting in my life tak wish...
biasenya DIAlah orang yang first yang mengingatkan My bezday seminggu awal....

dalam Mimiey nyew FACEBOOK, 
Mimiey HIDE my bezday.....
coz Mimiey lau boleh xnak sesape wish...

tapi......
orang2 tedekat ngn Mimiey INGAT on my bezday...

Inilah orang yang Mimiey dapat
ucapan bezday....

HE be the first Wish...

yang kedua, my beloved aunty....

yang ketiga & keempat is my PAPA & MAMA 

yang kelima, my Lovely GF ekyn & kak Zura 


yang keenam 
dari kakak ipar Mimiey (kak yan n angah) 

ketujuh 
actually Mimiey kawan ngn die dari sek rendah....tapi hampir 2 tahun die x wish
bufday kat Mimiey.....but aritu mmg sgt terkejut..

kelapan
from Khaizura.....xsangka mereka ingat....

kesembilan
orang yang menjaga Mimiey sekarang ni
acu n pakchu

thanks sangat diatas ucapan semua itu...
SAYANG untuk selamanya...
sekarang Mimiey tahu sape itu kawan sape itu lawan...

buat masa ni KORANG (pic diatas)
adalah kekuatan Mimiey...

THANKS A LOT 
bundle HUG & KISS
 

SAYANG selamanya

 Sayang awak buat selamanya....
sedih sayu hati Mimiey Bila awak tiada DE....
Memang Mimiey RINDUKAN awak sangat2...
awak oarng yang first tau tentang masalah Mimiey.....
bila Mimiey HAPPY, SEDIH, dilanda Masalah awak yang akan TAHU....

tapi kali ni Mimiey tiada tempat untuk menceritakan luahan hati Mimiey!!!!
Mimiey rasa awak ada DE!!!
awak sentiasa ada dihati Mimiey, selamanya....



Mimiey tak sangka awak pergi meninggalkan Mimiey buat selama2nya...
Mimiey pernah cakap Mimiey SAYANG awak!!!!

Mimiey mintak maaf sangat2 sebab Mimiey tak dpat balik malam sabtu aritu.....
acu tak bagi sebab hujan lebat...memang ikutkan hati Mimiey nak balik
sangat haritu....tapi, Mimiey kene marah.... yela Mimiey dok umah orang...
Kalau awak nak tahu, Mimiey nk sgt balik aritu sebab Mimiey tahu
awak ade balik bercuti......

rupa2nya ari SABTU merupakan ari terakhir Mimiey bersama awak.....
kali itu jugalah ari terakhir Mimiey mengadu kat awak...
kali itu jugalah Mimiey nangis kat awak.....
THANKS sbb selama ini banyak menolong Mimiey dalam waktu susah da senang!!

Memang BERAT hati Mimiey nk melepaskan awak hari sabtu tu....
kita bercakap tak henti-henti....
memang Mimiey akui Mimiey tak puas cakap ngn awak DEE....

Tengah malam 22/04/2012 Mimiey tak sangka itu merupakan Msg terakhir 
dari awak yg Mimiey hantar....

Memang Mimiey sangat SHOCK bila menerima kabar
mengenai awak.....
dalam hati Mimiey hanya Tuhan saja yang tahu...
Dalam pada itu Mimiey mintak2 itu bukan awak....
bukan awak de.....
Mimiey menaruh harapan yang tinggi kat awak pada ketika itu
dengan mengatakan awak ade lagi.....
Mimiey KUAT!!!

Tapi setiba di hospital Mimiey melihat jenazah awak
berdetuk ati Mimiey!!!!

Terima kasih kerana awak memakai seluar,belt, beg dan sweater yang
Mimiey pilih khas untuk awak DE!!

hanya beg itu saja yang dapat Mimiey SIMPAN!!!
sbb semasa kejadian, wallet yg Mimiey beli kat awak tu HILANG,
FON,WALLET,SWEATER awak hilang kene curi DE..

Tapi awk dapat melihat Mimiey 
pakai baju n seluar pemberian awak tu kan!!!
Mimiey sayang awak De selamanya....





Sesuatu yang sangat SUKAR
untuk melupakan seseorang itu
apabila dia telah banyak memberi
kita perkara atau kenangan
untuk DIINGATI.........



22/04/2012 Tragedi HITAM

Tragedi HITAM berlaku dalam kehidupan Mimiey on dis date
22/04/2012 bersamaan hari AHAD...

Orang yang paling berharga dalam hidup Mimiey telah pergi meninggalkan
Mimiey buat selama-lamanya....
Rasa baru sahaja semalam kita bergurau-senda, bertepuk tampar.....
Ya Allah KUATKAN aku!!

Kini nama
SHAHRUL AMAR EDLLY SHAMSUL AZMAN
tidak akan Mimiey dengar.... :((

Tragedi HITAM yang menimpa arwah adalah disebabkan KEMALANGAN
berhampiran dengan Lurah Bilut, Bentong....
Kejadian yang berlaku kira2 jam 6.45 pagi.
Menurut saksi (motosikal), dia melihat kereta Myvi yang dipandu arwah
dari arah bentong-raub berpatah balik ke bentong-kl.
Saksi mengatakan bahawa kereta yang dipandu arwah adalah perlahan,
apabila melalui selekoh tajam....secara tiba2 Lori dari arah Bentong-Raub
masuk ke lorong yang dipandu arwah.
Pemandu lori berkenaan mengaku yang dia mengantuk ketika memandu
dan telah menyebabkan nahas.
Arwah menghembuskan nafas terakhir ketika dalam perjalanan ke hospital bentong.
Arwah mengalami dua pendarahan di kepala.



AL-FATIHAH keatas arwah
semoga ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman....
Amiiinn....