27 July 2012

kerana sayang ku turutkan

Assalamualaikum...(^ ^)
gambar sekadar hiasan (sumber google)
inilah yang terjadi pada orang zaman sekarang... salah dalam menilai kasih sayang! kerana sayang dan cintakan seseorang sanggup lakukan apa saja... apa saja untuk buktikan kasih sayang itu! sehingga sanggup gadaikan maruah dan kehormatan diri... 
tak salah kita mengagungkan kasih sayang dan cinta sesama insan... kerana ia adalah satu perasaan yang lahir dari hati! tapi janganlah kita salah ertikan rasa kasih sayang itu... kita lakukan perkara yang tidak baik dan mencemarkan nilai kasih sayang yang sebenar!
kenapa dengan kekasih orang sanggup lakukan apa saya... apa yang kekasih mahu kita turuti segalanya! buktikan kasih sayang dengan mengadai kehormatan diri... kalau tak ikut takut ditinggalkan, takut kekasih tak sayang kita lagi... sebegitu mudah kita menilai kasih sayang, hanya diganti dengan tubuh badan! 
kenapa dengan ibu bapa kita tak macam tu... kalau betul kita sayangkan ibu bapa kenapa susah kita nak turuti kehendak mereka... susah nak ikut apa yang mereka suruh! melawan cakap mereka lagi adalah... itukah yang dinamakan kasih sayang seorang anak kepada ibu bapanya??
hargailah setiap kasih sayang yang kita miliki... baik pada kekasih atau ibu bapa! biarlah kasih sayang itu ikhlas dari hati dan ikhlas kerana Allah! 
jangan kerana sayang ku turutkan...

1 comment:

Aku Mad said...

salam kenal dan follow :)
selamat berpuasa.. :)